Antena Meniu Search
x

Video Drumul libertății criminalului italian care și-a ucis prietenul din copilărie s-a oprit în România. Victima abia își îndeplinise visul de o viață

Unul din cei mai căutaţi criminali din Italia a fost prins într-un tren din România, în timp ce încerca să fugă în Ucraina. Individul este acuzat că şi-a ucis prietenul din copilărie. Anchetatorii nu ştiu ce l-a determinat să recurgă la o asemenea faptă, dar jurnaluiştii italieni spun că ar fi avut probleme psihice. Poliţiştii italieni au mulţumit public colegilor români pentru eficienţă.

de Cornelia Crîşmaru

la 23.02.2023, 20:02

Vezi și

Pierpaolo Panzieri, în vârstă de 27 de ani, şi Michael Alessandrini, în vârstă de 30 de ani, erau prieteni din copilărie. Au jucat împreună fotbal la o echipă din Italia şi locuiau în acelaşi oraş Pesaro. În noaptea crimei cei doi au luat cina împreună. La un moment dat, nu se ştie de ce Alessandrini l-a atacat cu un cuţit pe amicul său şi nu s-a oprit până nu l-a lăsat fără suflare.

Și-a ucis cu sânge rece pe cel mai bun prieten

Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator în Italia: Îngrijorat că nu a mai ajuns la serviciu şi nu răspundea la telefon, fratele său a ajuns la locuinţa victimei din Pesaro şi a spart uşa apartamentului. În baie era trupul tânărul, într-o baltă de sânge.

Raffaele Clemente, chestor italian: Cel care a fost ucis nu se aştepta la acest atac, era în casă, a încercat să se apere, dar nu a reuşit. Motivul agresiunii e doar în capul acestui individ.

Pe acelaşi subiect

După crimă, suspectul a încercat să se facă nevăzut. A luat maşina veche a părinţilor săi, 500 de euro de la bunica lui, şi a plecat spre o destinaţie clară: Ucraina. Din Italia, individul a trecut în Slovenia, dar în Ungaria, maşina a rămas fără combustibil. A abandonat autoturismul şi s-a urcat în trenul Budapesta - Bucureşti. Drumul lui s-a oprit, seara trecută, în judeţul Arad, unde a fost prins de poliţişti. Individul, care era dat în urmărire europeană de autorităţile din Italia, a fost descoeprit în tren. La audieri şi-a recunoscut crima.

Reporteri-criminal: De ce l-ai ucis? De ce ai venit aici, în România?

- Am mărturisit tot!

- Autorităţilor?

- Da. Noapte bună!

- De ce ai venit aici, în România?

- O să aflaţi!

Mădălin Herbei, IPj Arad: Asupra persoanei în cauză au fost descoperite un telefon mobil, ce prezenta urme de culoare brun-roşcat, şi un cuţit, posibil arma crimei.

Raffaele Clemente chestor italian: Am ajuns la criminal pentru că familiile celor doi ne-au ajutat. Am aflat cu ce maşină încerca să scape şi aşa am reuşit să îl urmărim până la frontiera voastră. 

În Italia, agresorul lucra ca portar la hotelul tatălui său. Apropiaţii spun că era amabil cu clienţii şi era foarte aprecit de aceştia, mai ales că vorbea trei limbi stărine. Nimeni nu îşi explică de ce i-a luat viaţa pritenului său.

Victima avea 27 de ani şi deţinea o mică afacere cu materiale de construcţie. Marea lui pasiune era însă muzica. Cânta la trompetă, chitară şi pian, iar în urmă cu câteva zile fusese admis la Conservatorul Rossini din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Drumul libertății criminalului italian care și-a ucis prietenul din copilărie s-a oprit în România. Victima abia își îndeplinise visul de o viață