Antena Meniu Search
x

Video Dublă lovitură primită de Putin, după explozia de la podul din Crimeea. De ce este importantă construcția pentru Armata Rusă

Podul lui Putin s-a dărâmat. Construcţia care lega Crimeea de Rusia a fost distrusă de o explozie. Un camion a sărit în aer chiar când un tren plin cu combustibil trecea pe calea ferată aflată sub şosea, la nivelul inferior al podului. Atacul este o dublă lovitură pentru Putin, care comandase personal contruirea podului de 19 kilometri, cel mai lung din Europa. Până va fi reparat, armata lui Zelenski are un atu: trupele ruseşti care au invadat Ucraina vor primi mai greu muniţie. 

de Redactia Observator

la 08.10.2022, 19:36

Vezi și

Trei bucăţi din pod s-au prăbuşit în apă, iar cupole uriaşe de foc s-au propagat dintr-o parte în alta a construcţiei aruncate în aer de explozie. Un fum negru şi dens s-a înălţat în aer şi putea fi zărit de la mulţi kilometri depărtare. Deflagraţia a fost atât de puternică, încât a zdruncinat şi casele din apropiere. Ore în şir au muncit pompierii să stingă flăcările şi nu ar fi reuşit fără elicoptere speciale. Comisia de anchetă a anunţat în urmă cu câteva ore că a identificat şi şoferul, şi camionul.

Podul aruncat în aer, strategic pentru Peninsula Crimeea 

Arteră-cheie pentru transportul maritim şi punct strategic pentru ruşi, podul lega Peninsula Kerci, din Crimeea, şi Peninsula Taman, din sudul Rusiei. De la începutul invaziei în Ucraina a fost folosit doar de armata rusă, ca să îşi ducă echipamentele militare pe front şi pare să facă parte dintr-un plan pe termen lung al lui Putin. Ţarul de la Kremlin a dat ordinul de construcţie în 2014, după anexarea Crimeei şi, tot el l-a inaugurat patru ani mai târziu. 

La volanul unui camion portocaliu, Ţarul de la Kremlin arăta lumii că are puterea să facă orice vrea. A traversat podul alături de prietenul său, Arkady Rotenberg, miliardarul pe care l-a făcut responsabil pentru construcţie. 

Pe acelaşi subiect

Ucrainenii văd în distrugerea podului din Crimeea o şansă în plus în războiul pe care îl duc împotriva invadatorilor ruşi

"Crimeea, podul, începutul. Tot ceea ce este ilegal trebuie distrus, tot ceea ce a fost furat trebuie returnat Ucrainei, tot ceea ce este ocupat de Rusia trebuie expulzat", a scris pe Twitter consilierul preşedintelui Zelenski.

Şi pe front e rău pentru ruşi. Ofensiva ucraineană s-a extins şi în regiunea Lugansk, anexată de Putin în urma aşa-ziselor referendumuri. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: În total, de la începutul operaţiilor ofensive, au fost eliberate o suprafaţă de 2.434 kilometri pătraţi din pământul nostru şi 96 de localităţi. 

Între timp, Occidentul plusează. Ucraina va primi cinci miliarde de euro de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Iar la Summitul de la Praga, preşedintele Franţei a anunţat crearea unui fond de 100 de milioane de euro din care Kievul să cumpere armamentul de care are nevoie pentru a-l învinge pe Putin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Dublă lovitură primită de Putin, după explozia de la podul din Crimeea. De ce este importantă construcția pentru Armata Rusă