Antena Meniu Search
x

După Harvey Weinstein şi Kevin Spacey, noi nume celebre de la Hollywood se adaugă pe lista celor învinuiţi de hărţuire sexuală

Renumitul actor Dustin Hoffman şi regizorul Brett Ratner se confruntă şi ei cu asemenea acuzaţii din partea unor femei cu care au colaborat de-a lungul anilor.

Vezi și

Renumitul actor Dustin Hoffman şi regizorul Brett Ratner se confruntă şi ei cu asemenea acuzaţii din partea unor femei cu care au colaborat de-a lungul anilor. Între timp, în Marea Britanie, ministrul apărării şi-a prezentat demisia în urma unor dezvăluiri de aceeaşi natură.

La 80 de ani, după două premii Oscar, Dustin Hoffman este acum denunţat pentru presupuse fapte reprobabile de acum mai bine de trei decenii. O scriitoare care avea pe atunci 17 ani îl acuză că a făcut glume şi remarci vulgare la adresa ei şi chiar a atins-o fără să-i ceară permisiunea. Femeia era asistentă de regie la o piesă în care Hoffman juca rolul principal.

Actorul a răspuns printr-un comunicat în care-şi declară "respectul nemărginit" pentru femei şi regretă că a pus-o "într-o situaţie neconfortabilă". "Această poveste nu reflectă ceea ce sunt eu", adaugă Hoffman.

Charlotte Triggs: "În trecut, unul din principalele motive care descurajau asemenea dezvăluiri era că nu aveau urmări, dar femeile şi bărbaţii care le făceau îşi puneau în pericol cariera. Aşa că n-avea rost să le facă."

Acuzaţii mult mai grave îl vizează pe Brett Ratner, unul din regizorii cu cel mai mare succes din acest moment. Cel puţin şase femei susţin că el le-a molestat sub diferite forme, în ultimele două decenii. Printre ele se numără două actriţe cunoscute.

Natasha Henstridge afirmă că regizorul a obligat-o, pur şi simplu, să aibă un raport sexual cu el. Iar vedeta din "X-Men Apocalypse", Olivia Munn, l-a desemnat pe Ratner ca autor al unei agresiuni vulgare pe care o povestise deja acum câţiva ani, fără a da nume.

Brett Ratner nu a reacţionat iar avocatul său spune că nu are cunoştinţă de asemenea fapte.

Charlotte Triggs: "Orice femeie de la Hollywood are, probabil, o poveste despre cineva care s-a purtat nepotrivit cu ea. Este o ramură economică în care acest gen de lucruri este foarte răspândit."

Valul acuzaţiilor de hărţuire sexuală a cuprins şi Marea Britanie, unde sunt vizaţi şi câţiva parlamentari. Printre ei, actualul ministru al apărării, care a decis să-şi dea demisia.

Michael Fallon: "M-am comportat în trecut, cu siguranţă, într-o manieră care a fost uneori mai prejos de standardele pe care le pretindem de la forţele armate. Şi nu cred că este potrivit pentru mine să continui ca ministru al apărării."

Şi tot în Marea Britanie, o grupare care incendiază, în fiecare an, efigia unei personalităţi, cu ocazia unei sărbători tradiţionale, a ales să-l "omagieze" astfel pe Harvey Weinstein. Renumitul producător de la Hollywood este cel de la care a pornit actualul scandal sexual.

Zeci de femei îl acuză de hărţuire sau violuri, iar poliţia a deschis o anchetă în acest caz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » După Harvey Weinstein şi Kevin Spacey, noi nume celebre de la Hollywood se adaugă pe lista celor învinuiţi de hărţuire sexuală