Antena Meniu Search
x

Exclusiv Echipa Observator a ajuns în mijlocul unui trib masai din Kenya, un popor ca o explozie de curcubeu

Călătoria echipei Observator în Kenya ne aduce în faţă un paradis neatins de tehnologie şi un popor străvechi! Tribul masai ne-a arătat dansul lor tradiţional, au împărtăşit leacurile lor cu noi şi ne-au deschis uşile în casele lor. O experienţă de neratat pentru orice turist care vizitează Africa Centrală.

de Lorena Rădulescu

la 14.03.2021, 21:54

Vezi și
  • Masaii îşi păstrează cultura şi tradiţiile neatinse de mii de ani.

Aşezat la poalele masivului Kilimanjaro, la graniţa dintre Kenya şi Tanzania, Parcul Naţional Amboseli conţine cinci habitate sălbatice diferite: lacul Amboseli, izvoare de sulf înconjurate de mlaştini, câmpii deschise, păduri şi zone de tufişe şi mărăcini cât vezi cu ochii. În mijlocul acestei sălbăticii, întâlnim un popor ca o explozie de curcubeu.

Lorena Rădulescu, reporter Observator: ”Întâlnirea cu triburile masai este cu siguranţă una dintre experienţele pe care nu trebuie să le rataţi în Kenya. Aceştia impresionează prin dansul lor cu sărituri, care vorbeşte despre iniţierea tinerilor în război, dar şi cu veşmintele colorate pe care le poartă”.

Masaii îşi păstrează cultura şi tradiţiile neatinse de mii de ani.

Pandemia de Covid-19 i-a lăsat fără turiști pe masaii din Kenya

Pe acelaşi subiect

Pentru masai trecerea timpului nu contează. Nu au ceas. Singurele lor repere sunt răsăritul, apusul şi schimbarea anotimpurilor. Anul acesta însă au observat o ciudăţenie: nu au mai avut niciun turist.

Localnic: ”Am auzit despre boala, dar nu am avut nicio persoană bolnavă de COVID-19 aici. Poate în oraş. Aici, suntem doar noi”.

Oricum, masaii au propriile lor leacuri.

Localnic: ”Acesta este pentru durere de stomac. O fierbi. Sau fără fierbere, când ai o durere de cap o aprinzi şi inhalezi fumul”.

Masaii locuiesc în case de lut, care sunt construite de femei. Orice dispută e tranşată de liderul lor, iar copiii sunt crescuţi de toată comunitatea.

O excursie în tribul masai costă în jur de 25 de dolari de persoană. Dar turiştii care vin cu un grup organizat au excursia inclusă în pachetul turistic care începe de la 2000 de euro de persoană. Iar pentru pozele cu ei, este obligatoriu să îi plătiţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Echipa Observator a ajuns în mijlocul unui trib masai din Kenya, un popor ca o explozie de curcubeu