Antena Meniu Search
x

Echipa OMS din Wuhan va începe investigarea originilor coronavirusului, după ieşirea din carantina de două săptămâni

Echipa OMS din Wuhan va ieşi din carantina de două săptămâni. Experţii internaţionali vor începe să investigheze pe teren originile coronavirusului. Specialiştii au lucrat până acum prin videoconferinţă. Echipa este condusă de Peter Ben Embarek, cel mai mare expert al OMS în boli ale animalelor care trec la alte specii.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 28.01.2021, 08:50

Misiunea a fost întârziată de autorităţile chineze
Echipa OMS din Wuhan va ieşi din carantina de două săptămâni. Experţii internaţionali vor începe să investigheze originile coronavirusului - Profimedia Images
  • Echipa OMS de la Wuhan iese din carantină
  • Specialiştii internaţionali doresc să studieze originea coronavirusului

O echipă condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care investighează originile pandemiei de coronavirus ar trebui să părăsească hotelul în care a stat în carantină timp de două săptămâni, pentru a începe lucrul pe teren. Experţii vor investiga originile virusului chiar în oraşul Wuhan

Misiunea a fost întârziată de autorităţile chineze, de certurile dintre China şi Statele Unite, care au acuzat Beijingul că a ascuns amploarea focarului iniţial, potivit mediafax.ro, care citează surse Reuters. 

Două săptămâni de carantină pentru echipa OMS

''Puţin trist să-mi iau rămas bun de la sala de gimnastică şi de la ''biroul'' meu, unde am fost închis în ultimele 2 săptămâni!'', a scris pe Twitter Peter Daszak, un membru al echipei.

Echipa care a lucrat prin videoconferinţă în timp ce era în carantină este condusă de Peter Ben Embarek, cel mai mare expert al OMS în boli ale animalelor care trec la alte specii. Specialiştii internaţionali se aşteaptă să rămână în China pentru încă două săptămâni.

''Este dificil de stabilit pe deplin originile virusului şi uneori poate fi nevoie de două sau trei sau patru încercări pentru a putea face acest lucru în condiţii diferite'', a declarat Mike Ryan, reprezentant OMS.

China a susţinut în nenumărate rânduri că virusul a existat în străinătate înainte de a fi descoperit la Wuhan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Echipa OMS din Wuhan va începe investigarea originilor coronavirusului, după ieşirea din carantina de două săptămâni