Antena Meniu Search
x

Video Efectele unui vot pozitiv pentru aderarea României la Schengen. Specialiștii spun că vom câștiga miliarde de euro

Iar în timp ce România tremură pentru votul de aderarea la spaţiul Schengen mii de şoferi aşteaptă zilnic în cozi uriaşe ca să tranziteze graniţele ţării. Libera circulaţie între statele membre ar aduce miliarde de euro României, spun specialiştii. Mărfurile ar ajunge mai repede la destinaţie iar turismul va cunoaşte creşteri uriaşe.

de Redactia Observator

la 08.12.2022, 13:29

Vezi și

Vetoul Austriei va face mii de camioane româneşti să întârzie, în continuare, zeci de ore în vămi şi va aduce pierderi de zeci de milioane de euro. Aşa cum se întâmplă acum la vama Giurgiu. Un şir lung de camioane, întins pe aproape 8 kilometri, cât măsoară Constanţa dintr-un capăt în altul, aşteaptă să treacă frontiera.

Intrarea în spaţiul Schengen ar elimina lanţul de pierderi şi timpul irosit la frontierele Uniunii Europene.

Şofer: Mai mult stăm în cozi decât conducem.

Şofer: Având în vedere că facem tur-retur, mai ieșim și pe vama Nădlac, Borș și acolo se stă, ne-ar ajuta.

Pe acelaşi subiect

Adrian Negrescu, analist economic: Am putea atrage mai mulți investitori străini că România să devină o bază de producție pentru Occident. S-ar putea crea mai multe locuri de muncă. Prin eliminarea vizelor traficul de mărfuri se poate face mai facil.

Locuitorii din Giurgiu urmăresc atenţi ştirile despre intrarea României în Schengen. Majoritatea trec săptămânal graniţa şi merg la Ruse pentru cumpărături sau afaceri. 

Economii poate face şi statul român. Punctele de frontieră de la Negru Vodă, Vama Veche, Călăraşi, Giurgiu-Ruse, Zimnicea, Turnu Măgurele, Borş, Cenad, Salonta sau Satu Mare ar fi desfiinţate. De aici şi cheltuieli mai scăzute cu anagajaţii şi operaţiunile din aceste puncte de trecere ale frontierei. Timp important am economisi şi pe aeroporturi în cazul aderării la Schengen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Efectele unui vot pozitiv pentru aderarea României la Schengen. Specialiștii spun că vom câștiga miliarde de euro