Antena Meniu Search
x

Foto Elan alb, specimen foarte rar, ucis de braconieri spre disperarea canadienilor, care îl considerau "spiritul pădurii"

Un specimen foarte rar de elan alb a fost ucis de braconieri în Canada, provocând indignarea populației indigene locale. Elanul alb era considerat sacru de localnici, care îl priveau ca un "spirit al pădurii".

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.11.2020, 14:50

Revoltă şi oroare, după ce un specimen superb de elan alb a fost ucis de braconieri, în Canada - Beautiful_Animals captură video - Facebook
  • Elanul alb, considerat animal sacru, a fost ucis de braconieri fără milă
  • Canadienii sunt revoltaţi şi au pus recompensă pe braconieri

Însă, braconierii l-au considerat un trofeu important, având în vedere raritatea unei asemenea apariţii, aşa că l-au ucis fără milă.

Localnic: "Depinde de noi să protejăm pădurea. Avem de ales ca indivizi să ne apărăm convingerile și asta încercăm să facem. Să ucizi un animal atât de rar şi maiestuos ca elanul alb, când poţi să alegi să nu o faci, trebuie să fii de o cruzime inimaginabilă”

Autorităţile locale au anunţat o recompensă pentru orice informaţii care vor duce la arestarea braconierilor. Suma se ridică la 8.000 de dolari, iar banii au fost strânşi de localnici, care vor neapărat să-i prindă pe ucigaşii elanului alb, scrie Daily Mail.

Revoltaţi sunt şi poliţiştii locali, care au precizat că toată lumea este revoltată și tristă după uciderea elanului alb.

Poliţia canadiană: "Dacă licență pentru vânătoare, ați putea vâna specia normală de elan. Lăsaţi-i pe cei albi în pace"

Incidentul este în prezent cercetat de Ministerul Resurselor Naturale și Silvicultură.

Împușcarea elanilor albi este ilegală în conformitate cu legislația locală, după ce a câștigat protecție legală în ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Elan alb, specimen foarte rar, ucis de braconieri spre disperarea canadienilor, care îl considerau "spiritul pădurii"