Antena Meniu Search
x

Elon Musk ia în calcul decizia de a-i ridica lui Donald Trump restricţia de a folosi contul de Twitter

Elon Musk spune că ia în calcul ca interdicția împotriva fostului președinte american Donald Trump de a folosi contul de Twitter va fi anulată.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 10.05.2022, 21:39

Elon Musk ia în calcul decizia de a-i ridica lui Donald Trump restricţia de a folosi contul de Twitter
Elon Musk ia în calcul decizia de a-i ridica lui Donald Trump restricţia de a folosi contul de Twitter - Profimedia

Musk, CEO-ul Tesla, care va deține în curând Twitter, a spus că a fost o greșeală ca site-ul să-i interzică accesul fostului președinte american. scrie Washington Post.

„Cred că nu a fost corect să îi interzicem asta lui Donald Trump, cred că a fost o greşeală. Aş anula interdicţia permanentă. Nu deţin încă Twitter, aşa că acesta nu este încă un lucru sigur. Părerea mea este că nu ar trebui să avem astfel de interdicţii permanente.”, a spus Musk.

Donald Trump, interzis pe Twitter

Twitter l-a suspendat definitiv pe Trump de pe platformă în ianuarie 2021, după atacul susţinătorilor săi asupra Capitoliului SUA. Compania a declarat că a luat decizia după revolta din 6 ianuarie, ”din cauza riscului de incitare ulterioară la violenţă”.

Pe acelaşi subiect

Trump era un tweeter pasionat şi avea la acea vreme peste 80 de milioane de urmăritori pe platformă. Odată ce Musk a anunţat că este interesat să preia compania, în parte pentru a face din ea o platformă de liberă exprimare, au apărut întrebări dacă îl va invita pe Trump înapoi pe Twitter.

Trump a spus luna trecută că nu se va întoarce pe reţeaua de socializare dacă ar avea ocazia. ”Nu, nu mă voi întoarce pe Twitter”, i-a spus Trump lui Joe Kernen de la CNBC.

În urma interdicţiei, Trump a lansat Truth Social, care este prezentată ca o alternativă de liberă  exprimare faţă de platformele Big Tech.

”Voi fi pe Truth Social în cursul săptămânii. Este în program. Avem o mulţime de oameni înscrişi. Îmi place Elon Musk. Imi place foarte mult. Este un individ excelent. Am făcut multe pentru Twitter când eram la Casa Albă. Am fost dezamăgit de felul în care am fost tratat de Twitter. Nu mă voi întoarce pe Twitter”, a spus Trump.

Musk, care este CEO-ul Tesla şi SpaceX, a recunoscut marţi că Trump a spus că nu se va întoarce pe platformă. Cu toate acestea, unii apropiaţi spun că se aşteaptă ca Trump să revină oricum pe Twitter.

Oficialii de la Casa Albă şi strategii democraţi s-au îngrijorat de preluarea Twitter de către Musk înaintea alegerilor prezidenţiale din 2024. Unii membri ai administraţiei Biden au devenit din ce în ce mai îngrijoraţi că Musk îi va permite lui Trump şi altor agenţi republicani care au fost interzişi de pe platformă să se întoarcă, a relatat anterior CNBC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Elon Musk ia în calcul decizia de a-i ridica lui Donald Trump restricţia de a folosi contul de Twitter