Antena Meniu Search
x

Emiratele Arabe Unite interzic persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19 să călătorească în străinătate

Emiratele Arabe Unite vor interzice cetățenilor nevaccinați să călătorească în străinătate începând cu 10 ianuarie, a informat sâmbătă agenția de știri de stat WAM, citând Ministerul de Externe și Autoritatea Națională pentru Managementul Crizelor și Dezastrelor în Situații de Urgență.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.01.2022, 17:08

Emiratele Arabe Unite interzic persoanelor nevaccinate să călătorească în străinătate - Shutterstock

În raportul oficial se arată că cetățenii complet vaccinați vor avea nevoie și de doza de rapel pentru a fi eligibili pentru călătorie, scrie Reuters.

Interdicția nu s-ar aplica celor cu scutiri medicale sau umanitare.

Emiratele Arabe Unite, din care oraşul Dubai face parte, au cea mai mare rată oficială de vaccinare din lume, peste 93%, însă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut cu o viteză foarte mare în ultimele săptămâni, în contextul răspândirii variantei Omicron în întreaga lume.

Varianta Omicron a ajuns la transmitere comunitară în România

Pe acelaşi subiect

Ministerul Sănătății a transmis că varianta Omicron va deveni dominantă în următarele două săptămâni în România, după ce Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a confirmat, vineri seară, alte 49 cazuri noi de infectare cu noua tulpină, astfel încât numărul total ajunge la 92.

Noile cazuri de infectare cu Omicron au fost detectate la 28 de bărbaţi şi 21 de femei cu vârste cuprinse între 0 şi 79 ani din municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Suceava şi Vaslui. 

”Cifrele înregistrate în ultimele 24 de ore sugerează începutul transmiterii comunitare pentru tulpina OMICRON care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Emiratele Arabe Unite interzic persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19 să călătorească în străinătate