Antena Meniu Search
x

Emmanuel Macron, nouă discuţie cu Vladimir Putin. Preşedintele Franţei se teme, în urma dialogului, că situaţia "se va agrava în Ucraina"

Preşedintele Franţei, Emanuel Macron, se teme, în contextul conversaţiei pe care a avut-o joi dimineaţă cu omologul său rus, Vladimir Putin, că situaţia se va deteriora în Ucraina şi că armata rusă va încerca să ocupe întreaga ţară, anunţă Palatul Elysée.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 18:11

Emmanuel Macron, nouă discuţie cu Vladimir Putin. Preşedintele Franţei se teme, în urma dialogului, că situaţia "se va agrava în Ucraina"
- Profimedia

"Pe baza a ceea ce i-a transmis preşedintele Putin, anticiparea preşedintelui Macron este că situaţia se va agrava în Ucraina", a transmis Palatul Elysee, potrivit Le Monde.

Palatul Elysée a confirmat anunţul Kremlinului privind "determinarea preşedintelui Vladimir Putin de a continua ofensiva", în scopul "preluării controlului asupra întregii ţări". Vladimir Putin i-a semnalat lui Emmanuel Macron că invazia militară decurge "conform planului", potrivit Preşedinţiei Franţei.

Putin i-a spus lui Macron că-şi va continua ”fără compromis” lupta împotriva ”naţonaliştilor” din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat joi intenţia de a-şi continua ”fără compromis” ofensiva împotriva ”naţionaliştilor” în Ucraina, într-o convorbire la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron, potrvit Kremlinului, relatează AFP.

Pe acelaşi subiect

Rusia are intenţia de a-şi continua, fără să facă vreun compromis, lupta împotriva membrilor grupărilor naţionaliste care comit crime de război”, a declarat Putin în această convorbire la telefon, anunţă într-un comunicat Kremlinul.

În această convorbire, catalogată drept ”sinceră” de către Kremlin, liderul rus a ”comentat discursul susţinut (miercuri) de către preşedintele francez despre războiul din Ucraina şi şi-a exprimat dezacordul faţăă de mai multe dintre tezele acestuia. Acest lucru priveşte mai ales declaraţia lui Emmanuel Macron prin care a catalogat drept o «minciună» faptul că Rusia luptă împotriva nazismului în Ucraina”, potrivit Kremlinului.

Moscova îşi prezintă invazia Ucrainei - în care bombardează mai multe oraşe şi în care a ucis numeroşi civli - drept o ”operaţiune specială” limitată în estul Ucrainei şi vizând o ”denazificare” a statului ucrainean.

”RUSIA NU ESTE AGRESATĂ, EA ESTE AGRESORUL”

Într-o alocuţiune adresată naţiunii şi consacrată Ucrainei, Emmanuel Macron a insistat asupra faptului că ”Rusia nu este agresată, ea este agresorul”.

”Acest război nu este un conflict între NATO şi Rusia” şi ”încă şi mai puţin o luptă împotriva nazismului. Aceasta este o minciună”, a denunţat şeful statului franez.

Vladimir Putin a ameninţat să lungească lista exigenţelor Rusei, în contextul în care joi urmează să aibă loc noi negocieri la frontiera Belarusului cu Polonia, între o delegaţie ucraineană şi oficiali ruşi.

”Noi vorbim despre demilitarizare şi despre un statut neutru al Ucranei, pentru ca nicio ameninţare la adresa Rusiei să nu mai apară din acest teritoriu”, i-a spus Putin lui Macron, potrivit Kremlinului.

”Orice tentativă de a câştiga timp a negociatorilor nu va conduce decât la adăugarea unor exigenţe suplimentare adresate Kievului”, a ameninţat liderul de la Kremlin.

În contextul în care ONU şi numeroase ONG-uri sunt alarmate de situaăia populaţiei civile din Ucraina, Putin s-a declarat, de asemenea, pregătit să ”să coopereze cu partenerii săi străini în vederea soluţionării problemelor umanitare”.

Invazia Ucrainei de către Rusia, care a început la 24 februarie, a provocat un val de indignare şi un potop de sancţiuni economice vizând Moscova.

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. O nouă rundă de negocieri ar urma să aibă loc în această dimineaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron, nouă discuţie cu Vladimir Putin. Preşedintele Franţei se teme, în urma dialogului, că situaţia "se va agrava în Ucraina"