Antena Meniu Search
x

"Era plină de viaţă şi dornică de aventură". O fată de 13 ani şi mama sa, de origine britanică, ucise de teroriştii Hamas, după ce fuseseră luate ostatice

Război Israel - Hamas. O adolescentă britanică care a dispărut după atacul Hamas asupra sudului Israelului a fost ucisă, a declarat familia ei pentru BBC News.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 18:02

"Era plină de viaţă şi dornică de aventură". O fată de 13 ani şi mama sa, de origine britanică, ucise de teroriştii Hamas, după ce fuseseră luate ostatice
"Era plină de viaţă şi dornică de aventură". O fată de 13 ani şi mama sa, de origine britanică, ucise de teroriştii Hamas, după ce fuseseră luate ostatice

Yahel, în vârstă de 13 ani, a dispărut după ce militanții au atacat Kibbutz Be'eri și au ucis-o pe mama ei, Lianne.

Copila de 13 ani şi mama sa au fost ucise de Hamas

Membrii familiei au confirmat acum pentru BBC News că și Yahel a fost ucis. Sora ei Noiya, în vârstă de 16 ani, și tatăl israelian Eli sunt încă dispăruți.

"Era plină de viaţă şi dornică de aventură, ne va fi dor de ea pentru totdeauna, dar suntem recunoscători pentru lumina pe care a adus-o în viața noastră în timpul prea scurt în care a fost alături de noi".

Pe acelaşi subiect

Luni, familia lui Lianne a declarat că este "o fiică, o soră, o mamă, o mătușă și o prietenă iubită care a îmbogățit viața tuturor celor suficient de norocoși să o fi cunoscut și iubit".

Femeia de origine britanică se mutase în Israel la doar 19 ani

Lianne, în vârstă de 48 de ani, s-a mutat pentru prima dată în Israel ca voluntar într-un kibbutz când avea 19 ani, înainte de a se muta acolo definitiv.

"Ea a trăit o viață frumoasă și va fi iubită întotdeauna de familia și prietenii pe care i-a lăsat în urmă", a adăugat familia ei.

Familia nu a dat publicității numele fetelor.

Mesajele WhatsApp văzute de BBC dezvăluie haosul care a cuprins comunitatea Be'eri atunci când militanţii Hamas au început să bombardeze sudul Israelului cu rachete în jurul orei 06:30, ora locală, pe 7 octombrie.

Lianne a trimis un mesaj familiei ei pentru a spune le că în apropiere auzea focuri de armă și strigăte în arabă. Trăind atât de aproape de bariera Gaza, era obişnuită cu alertele de securitate. Dar „aceasta este cu totul altă poveste”, le-a spus ea.

Membrii familiei extinse care încercau să-și contacteze rudele din kibbutz s-au abținut de la a trimite mesaje, deoarece se temeau că sunetul telefoanelor lor ar putea să fie auzite de terorişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Era plină de viaţă şi dornică de aventură". O fată de 13 ani şi mama sa, de origine britanică, ucise de teroriştii Hamas, după ce fuseseră luate ostatice