Antena Meniu Search
x

"Era un băiețel minunat". Durere de neînchipuit după ce Archie, aflat de 4 luni în comă, a murit la 2 ore după ce a fost deconectat de la aparate

Archie Battersbee, băiețelul britanic aflat în moarte cerebrală din luna aprilie, a murit sâmbătă, la ora 12, după ce a fost deconectat de la aparate. Părinții săi au luptat până în ultima clipă pentru a nu i se retrage suportul vital, fără succes însă, scrie Mirror.co.uk.

de Redactia Observator

la 07.08.2022, 10:35

"Era un băiețel minunat". Durere de neînchipuit după ce Archie, aflat de 4 luni în comă, a murit la 2 ore după ce a fost deconectat de la aparate
"Era un băiețel minunat". Durere de neînchipuit după ce Archie, aflat de 4 luni în comă, a murit la 2 ore după ce a fost deconectat de la aparate - Profimedia Images

"Era un băiețel atât de frumos. A luptat până în ultima clipă și sunt atât de mândră că sunt mama lui. Începând cu 7 aprilie, nu cred că am avut o zi care să nu fie îngrozitoare. A fost extrem de greu și dureros. În ciuda imaginii afișate în fața camerelor de filmat, sunt devastată. Am făcut tot ce mi-a stat în putere, tot ce i-am promis băiețelului meu că voi face", a declarat mama lui Archie. 

Justiţia britanică a respins solicitările familiei ca Archie să fie transferat la un centru de îngrijire paliativă, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat să intervină în acest caz.

Archie Battersbee a făcut timp de mai multe săptămâni obiectul unor dispute în instanţă, părinţii săi dorind că forţeze spitalul să continue tratamentele de menţinere a funcţiilor vitale, iar medicii argumentând că nu sunt şanse de recuperare şi că băiatul ar trebui să fie lăsat să moară.

Provocarea online care i-a adus moartea

Pe acelaşi subiect

Familia a cerut ca băiatul să fie mutat într-un centru de îngrijire paliativă, după ce justiţia britani a decis că este în interesul copilului să se oprească  tratamentul. Spitalul a decis însă că starea lui Archie era atât de instabilă încât mutarea băiatului i-ar fi grăbit moartea.

Vineri, judecătoarea Lucy Theis a respins solicitarea familiei, precizând că Archie trebuie să rămână în spital în timp ce tratamentul este oprit.

În vârstă de 12 ani, Archie Battersbee era menţinut în comă, într-un spital din Londra, din aprile. Băiețelul a fost găsit inconştient acasă, la 7 aprilie nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa de atunci. Mama sa, Hollie Dance, a spus că el ar fi participat la o provocare online care consta în a-şi ţine respiraţia până la leşin.

Cronologia cazului “Archie Battersbee”

7 aprilie 2022 – Archie a fost descoperit inconştient acasă, în Essex. Băiatul a fost transportat de urgență la spitalul Southend.

8 aprilie 2022 – Archie este transferat la Spitalul Regal din Londra.

16 mai 2022 – Doi specialiști au încercat să efectueze mai multe teste, Archie nu a răspuns la un test de stimulare a nervilor periferici, iar procesul nu a putut fi continuat.

27 mai 2022 – Un tribunal decide că medicii pot face investigații RMN, ceea ce se întâmplă pe 31 mai.

6 - 8 iunie 2022 - O audiere finală are loc pentru a analiza dovezile cu privire la continuarea îngrijirilor care-l menţin în viaţă.

13 iunie 2022 - Judecătorul de la Înalta Curte hotărăște că Archie este „mort” pe baza rezultatelor RMN-ului și că tratamentul ar putea fi oprit.

20 iunie 2022 – Familia cere Curții de Apel să reexamineze cazul.

11 iulie 2022 – Are loc o nouă audiere, iar judecătorul Andrew Hayden decide că îngrijirile care-l menţin în viaţă ar trebui să se încheie, spunând că este „inutil să continue”.

29 iulie 2022 – Familia lui Archie cere sprijinul ONU

30 iulie 2022 -  Comitetul ONU al Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi a cerut Guvernului britanic ”să se abţină să-i retragă lui Archie orice tratament de menţinere în viaţă” pe peroada în care-i studiază dosarul.

1 august 2022 – Curtea de Apel refuză să amâne retragerea tratamentelor de menținere în viață.

3 august 2022 - Familia depune o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în încercarea de a amâna retragerea suportului vital al lui Archie.

4 august 2022 - CEDO respinge recursul părinţilor lui Archie Battersbee

4 august 2022 - Părinții lui Archie au depus o cerere la Înalta Curte pentru a-l muta într-un ospiciu. Pentru moment, copilul nu va fi deconectat de la aparate

5 august 2022 - Cererea de a-l muta oe Archie într-un centru de îngrijiri a fost respinsă

6 august 2022 - La ora 10:00 am, Archie a fost deconectat de la aparate, iar la ora 12:15 pm, băiețelul a murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Era un băiețel minunat". Durere de neînchipuit după ce Archie, aflat de 4 luni în comă, a murit la 2 ore după ce a fost deconectat de la aparate