Antena Meniu Search
x

Escrocherie cu asfalt, pusă la cale de români în Italia. Polițiștii, uimiți de mecanismul simplu și inteligent al fraudei la care au participat și 2 englezi

Nouă bărbați, români, englezi și italieni, au fost reținuți de poliția italiană, după ce au fost denunțați pentru fraudă de către un fermier italian.

Nouă bărbați, români, englezi și italieni, au fost reținuți de poliția italiană, după ce au fost denunțați pentru fraudă de către un fermier italian.

Potrivit www.cn24tv.it, cei 9 au pus la cale o escrocherie, folosindu-se de bitum.

Astfel, doi englezi mergeau pe la comerciați și persoane fizice din localitățile Mangone și Figline Valdarno, în regiunea Cosenza, propunându-le o mică afacere. Bărbații susțineau că au terminat o lucrare de construcții în apropiere, dar că le-a rămas bitum, arătându-se dispuși să efectueze lucrări mici de asfaltare în fața magazinelor sau la intrarea în clădiri.

Un fermier din Figline Vegliaturo, de 55 de ani, atras de posibilitatea de a încheia o afacere bună, a fost de acord să plătească 600 de euro, cât cereau cei doi pentru cantitatea de bitum ce urma să fie folosită, măsurată în metri cubi.

Astfel, în doar zece minute, la fața locului au sosit șapte muncitori, toți români, care au finalizat lucrarea în mai puțin de o oră, potrivit sursei citate.

Ajuns la momentul plății, fermierul s-a trezit cu o factură de 4.600 de euro, escrocii întocmind actele în baza metrilor pătrați acoperiți cu bitum și nu a metrilor cubi folosiți.

Bărbatul a refuzat să plătească și a sesizat poliția, care a reușit să-i prindă imediat pe cei doi englezi și un italian, în timp ce încercau să fugă de la locul faptei cu o mașină cu numere de Marea Britanie. Alte șase persoane au fost arestate la hotelul unde erau cazate.

Cei vinovați aveau vârste cuprinse între 23 și 56 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Escrocherie cu asfalt, pusă la cale de români în Italia. Polițiștii, uimiți de mecanismul simplu și inteligent al fraudei la care au participat și 2 englezi