Antena Meniu Search
x

Video ''Este cât se poate de alunecos. Merg precum pinguinii!'' Gerul şi ploaia îngheţată au transformat străzile din Texas în patinoare

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa în Texas, de la începutul săptămânii, din cauza unei furtuni de gheaţă care a înspăimântat locuitorii. Tot în Texas, cel puţin 300.000 de persoane au rămas fără curent electric, în timp ce aproape 3.500 de zboruri au fost anulate în SUA săptămâna aceasta din cauza vremii extreme. Drumurile sunt complet îngheţate, iar meteorologii avertizează că pericolul de accidente este foarte ridicat şi le recomandă locuitorilor să evite pe cât posibil deplasările.  

de Redactia Observator

la 03.02.2023, 07:38

Vezi și

Ploaia îngheţată şi gerul au transformat peste noapte statul Texas. Sute de copaci au fost complet acoperiţi de gheaţă şi s-au rupt din cauza greutăţii. Oamenii abia au putut să-şi deschidă uşile de la case, iar maşinile abia se mai vedeau.  

''Asta este o bucată mare de gheaţă care a căzut de pe maşina mea cu puţin timp în urmă.''

Gerul şi ploaia îngheţată au transformat străzile în patinoare. Echipele de urgenţă din Texas spun că au răspuns la sute de apeluri. 

Reed Timmer, meteorolog: Este cât se poate de alunecos, uitaţi-vă la asta! Toată lumea merge precum pinguinii şi riscul de accidentare este foarte ridicat, fie că mergi sau conduci.

Pe acelaşi subiect

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa în Texas, de la începutul săptămânii

În Austin, 4 persoane au fost ucise într-un carambol pe şosea, iar un alt şofer a murit după ce maşina în care se afla a derapat şi a intrat într-un parapete de pe autostradă. 

Greg Abbott, guvernatorul statului Texas: În ceea ce privește drumurile, după cum știți, condițiile de circulaţie sunt extrem de periculoase în acest moment în multe părți ale statului Texas.

Peste 12 milioane de oameni sunt afectaţi de furtuna de gheaţă. Nu toţi au ţinut cont de recomandările autorităţilor de a nu ieşi. Alţii şi-au luat patinele şi au improvizat un teren de hochei între blocuri. 

Furnizorii de curent electric din Texas au anunţat că nu vor reuşi să restabilească prea curând aprovizionarea cu electricitate pentru mii de oameni. Furtuna de gheaţă ajunge şi în Arkansas, Memphis şi Tennesse.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ''Este cât se poate de alunecos. Merg precum pinguinii!'' Gerul şi ploaia îngheţată au transformat străzile din Texas în patinoare