Antena Meniu Search
x

Video Val de aer polar peste România. De sâmbătă începe cel mai geros episod de iarnă, cu temperaturi de -20 de grade

Iarna s-a năpustit cu furie azi-noapte în Transilvania, Banat şi Oltenia! Ninsoarea deasă a fost spulberată pe şoselele de munte de vântul extrem de puternic. Mai multe drumuri au fost închise din cauza viscolului. 20 de judeţe sunt sub cod galben de vreme rea şi asta nu e tot: un val de aer polar va aduce ger aspru, spun meterologii. 

de Redactia Observator

la 02.02.2023, 19:44

Vezi și

Ninsorile au început să cadă încă de azi-noapte. Pe Transalpina, vântul a suflat cu rafale furioase de peste 100 de kilometri pe oră.

Val de aer polar peste România

În zona staţiunii Rânca, şoferii au fost sfătuiţi să nu se aventureze dacă nu au o urgenţă. De altfel, din cauza viscolului, porţiunea de drum dintre Novaci şi Rânca a fost închisă după miezul nopţii. Şoseaua a fost redată circulaţiei abia dimineaţă, după ce mai multe utilaje de la deszăpezire au curăţat drumul ore în şir.

Ninsoarea puternică le-a făcut viaţa grea şoferilor şi în Defileul Jiului. Iar pe autostrada A1, zona Sebeş-Deva, cei de la volan abia au reuşit să mai vadă benzile de mers din cauza viscolului.

Pe acelaşi subiect

În munţii Parâng, la peste 1.800 de metri altitudine, au fost rafale de vânt de peste 90 km la oră, iar în unele zone a fost emis şi un Ro-Alert. Stratul de zăpadă nea a fost atât de mare pe creste, că dimineaţă o avalanşă a blocat circulaţia în judeţul Hunedoara, între Petrila şi Obârşia Lotrului, pe Drumul Naţional 7A. 

Ninsori abundente s-au înregistrat şi în Pasul Tihuţa, la limita judeţelor Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Drumarii din zona Câmpulung Moldovenesc au aruncat pe şosele 120 de tone de material antiderapant.

Abia mâine dimineaţă la 10, zona Carpaţilor Occidentali şi jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali vor ieşi de sub codul galben de ninsori şi viscol.

De sâmbătă până miercurea viitoare vom avea parte de cel mai geros episod de iarnă din acest an. Temperaturile vor ajunge noaptea la minus 7 grade Celsius în Capitală şi la minus 20 în depresiuni şi la munte. Ziua, maxima nu va depăşi pragul îngheţului, iar frigul îl vom simţi şi mai aspru din cauza rafalelor de vânt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Val de aer polar peste România. De sâmbătă începe cel mai geros episod de iarnă, cu temperaturi de -20 de grade