Antena Meniu Search
x

Criză de bere în Europa! În plină vară, halbele se vând cu porţia în multe baruri şi terase din Marea Britanie

Într-o vară neobişnuit de călduroasă pentru ei, britanicii ar putea rămâne fără bere şi chiar fără alte băuturi răcoritoare carbogazoase.

Vezi și

Într-o vară neobişnuit de călduroasă pentru ei, britanicii ar putea rămâne fără bere şi chiar fără alte băuturi răcoritoare carbogazoase. Deja, berile se vând cu porţia de cel mai mare distribuitor de alimente din Regat. De vină este criza de dioxid de carbon, care afectează mai multe ţări din Europa.

Bere cu porţia, în plină vară şi în mijlocul campionatului mondial de fotbal, urmărit acum de britanici pe uscat. Aşa arată sfârşitul lumii pentru cei mai însetaţi şi înfocaţi fani britanici. 

Cantitatea de bere primită de baruri și magazine va fi limitată la 10 navete pe zi din fiecare marcă.  

Scott Peterson, reporter CBC News: "Asta se întâmplă din cauza unei crize internaţionale de dioxid de carbon. Un alt motiv ar fi faptul că cinci uzine din Marea Britanie au fost închise pentru lucrări de întreţinere, aşa că nu mai produc cantitatea necesară de dioxid de carbon."

Fabricile au fost oprite simultan şi în alte ţări din Uniunea Europeană. Criza ar putea dura câteva săptămâni, cel puţin, şi s-ar putea extinde pe continent. 

Problema riscă să afecteze şi alte industrii, pentru că dioxidul de carbon este folosit inclusiv în producția de sifon și de carne, dar şi pentru răcire și în depozitare. 

Dioxidul de carbon este un produs chimic sub formă de gaz. Producătorii britanici dau asigurări că acţionează, împreună cu Guvernul, pentru ieşirea din criză. Dar pe consumatori, promisiunile nu-i răcoresc prea mult în această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Criză de bere în Europa! În plină vară, halbele se vând cu porţia în multe baruri şi terase din Marea Britanie