Antena Meniu Search
x

Europa, sub cod roșu de caniculă. Weekend cu temperaturi record în destinațiile îndrăgite de români

Vârful sezonului estival 2018 vine cu temperaturi record în Europa. În Spania şi Portugalia, autorităţile se pregătesc pentru trei zile de căldură extremă şi un nou record de caniculă. 51 de grade sunt aşteptate, mâine, în Portugalia.

Vezi și

Vârful sezonului estival 2018 vine cu temperaturi record în Europa. În Spania şi Portugalia, autorităţile se pregătesc pentru trei zile de căldură extremă şi un nou record de caniculă. 51 de grade sunt aşteptate, mâine, în Portugalia dar nu va fi prea plăcut nici în alte destinaţii îndrăgite de turiştii români.

Este un august torid în Europa. Şi este abia începutul. Se anunţă un weekend de foc.

În opt oraşe din centrul, sudul şi estul Portugaliei, temperaturile au depăşit deja recordurile de temperatură anuale.

Cea mai ridicată valoare din această săptămână a fost de 45.2 grade Celsius în Abrantes, la 150 de kilometri de capitala Lisabona.

Mâine, în aceeaşi regiune sunt aşteptate 51 de grade. Ministerul Afacerilor Externe a lansat atenţionări pentru românii care călătoresc în zona fierbinte.

Serviciile de urgenţă sunt sub cod roşu de alertă atât în Portugalia, dar și în Spania, unde 41 din cele 50 de provincii ale ţării sunt vizate de atenţionări de caniculă. Peste 44 de grade Celsius sunt aşteptate aici, iar temperaturile de foc se vor menţine până la începutul săptămânii viitoare.

FRANCOIS JOBARD , meteorolog:

Pe măsură ce clima se încălzeşte tot mai mult, ne aşteptăm la o intensificare a acestor fenomene în următoarele decenii. Canicula se va instala tot mai des şi căldura va fi tot mai intensă. Căldura va veni, de asemenea, tot mai devreme în sezon, din iunie.

Faimoasele fântâni italiene sunt, zilele acestea, mai populare ca niciodată. 18 oraşe, inclusiv Roma sunt vizate de un cod roşu de căldură. Este cod roşu şi în Croaţia.

Iar în Belgia, animalele sunt tratate cu gustări îngheţate pentru a suporta mai uşor una dintre cele mai călduroase veri din istorie.

Sateliţii au surprins şi un val uriaş de nisip saharian care se îndreaptă spre Europa. Imaginile au fost surprinse deasupra Atlanticului aşa că va mai dura cel câteva zile până va ajunge pe continent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Europa, sub cod roșu de caniculă. Weekend cu temperaturi record în destinațiile îndrăgite de români