Antena Meniu Search
x

Europa de Vest, paralizata de ninsori

Mai multe tari din Vestul Europei se lupta cu un neasteptat val de ninsori abundente, insotite de vant puternic si polei. Aeroportul din Frankfurt a fost inchis, trenurile de mare viteza au inghetat in gari, iar guvernul francez a mobilizat armata pentru a curata zapada de pe sosele.

Vezi și

In Franta, Germania, Belgia sau Marea Britanie, traficul aerian, cel feroviar si cel rutier au fost date peste cap de ninsorile la care nu se mai astepta nimeni acum, in pragul primaverii.

Pe aeroportul Orly din Paris, un avion a derapat, dupa aterizare, pe pista acoperita de polei. Nimeni nu a fost ranit, dar incidentul a sporit haosul, dupa ce sute de zboruri fusesera deja anulate sau intarziate. Si in Germania, aeroportul din Frankfurt, al treilea ca marime din Europa, a fost inchis din cauza ninsorilor abundente.

Situatia nu a fost mai buna nici pe sosele. La nord de Frankfurt, o autostrada a fost inchisa dupa o ciocnire in lant, din fericire fara victime, in care au fost implicate peste 100 de vehicule.

La fel au aratat soselele si in Marea Britanie. Serviciile de interventie rapida au raspuns la sute de apeluri de ajutor din partea soferilor blocati pe autostrazi.

La randul sau, Belgia a inregistrat un nedorit record: peste 1.600 de kilometri de blocaje pe sosele, la ora de varf a diminetii. Calatorii cu trenul nu au fost nici ei mai norocosi: cursele Eurostar dintre Paris, Bruxelles si Londra, pe sub Canalul Manecii, au fost suspendate.

Ninsoarea a provocat si amanarea negocierilor asupra bugetului, din coalitia guvernamentala belgiana. Meteorologii promit ca, astazi, vremea se va mai ameliora, dar va ramane rece pana la sfarsitul saptamanii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Europa de Vest, paralizata de ninsori