Antena Meniu Search
x

Europa, îngenuncheată de virus. Noi recorduri de infectare sunt înregistrate zilnic

Cu noi recorduri de infectare înregistrate în fiecare zi, țările europene se află în faţa unei alegeri dificile. Vor să îi protejeze pe cei mai vulnerabili dintre cetăţeni dar se tem că izolarea va avea consecinţe psihologice sau emoţionale.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 24.10.2020, 19:40

Vezi și
  • Spitalele funcţionează la peste 80 la sută din capacitate.
  • Cei mai mulţi dintre bătrâni au nevoie de îngrijire de specialitate.

Împotriva curentului, ca întotdeauna, Suedia a decis să nu îşi asume riscul. În primăvară, pandemia a fost necruţătoare cu bătrânii dar al doilea val ameninţă să fie şi mai violent.

Cu peste 14 mii de noi cazuri înregistrate doar ieri, Cehia este îngenunchiată de virus. Iar 14 la sută din infecţiile săptămânale sunt oameni peste 65 de ani.

Spitalele funcţionează la peste 80 la sută din capacitate, iar cei mai mulţi dintre bătrâni au nevoie de îngrijire de specialitate. În Praga, se va deschide un spital de campanie.

Ladislav Slechta, director of the Military Medical Agency: Capacitatea acestui spital este de 500 de paturi. Avem 10 secţii de terapie intensivă aici.

Centrul European pentru Controlul Bolilor raportează că săptămâna trecută îmbolnăvirile în rândul persoanelor peste 65 de ani au crescut alarmant în cel puţin 13 ţări europene.

În Ungaria, Cehia, Slovenia şi România cifrele sunt duble faţă de primul val. Peste 100 la suta de mii de locuitori.

În Marea Britanie, sunt de 4 ori mai mulţi bătrâni infectaţi decât în septembrie.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Nu vom putea să izolăm bătrânii şi pe cei vulnerabili, nu într-o societate cu atât de multe locuinţe în care trăiesc familii din mai multe generaţii. Nicio ţară nu a putut face asta. De aceea avem o abordare mixtă. O carantinare locală şi regională.

Suedia, în schimb, se teme că efectul unei izolări a bătrânilor va fi de boomerang. Feriţi de COVID, bătrânii izolaţi vor suferi probleme emoţionale. cautati in fork va rog, tb sa fie ceva cu suedia

Europa caută soluţii ca să evite dramele din primăvară dar noi recorduri de infectare sunt stabilite zilnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Europa, îngenuncheată de virus. Noi recorduri de infectare sunt înregistrate zilnic