Antena Meniu Search
x
LIVE

Europa, între recorduri, restricții și proteste

Cu noi recorduri de cazuri doborâte zilnic, valul doi al pandemiei a acaparat Europa. Franţa, Olanda şi Italia au raportat cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei şi până acum. Bilanţurile colosale vin la pachet şi cu înăsprirea restricţiilor. Însă măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului scot oamenii în stradă.

De Redactia Observator la 18.10.2020, 23:32
Vezi și

Mii de britanici au contestat restricţiile impuse de guvernul de la Londra în stradă. Oamenii acuză oficialii că noile măsuri le încalcă drepturile şi libertăţile. Totul în contextul în care 150 de pacienţi au fost răpuşi de virus, ieri, în Regat, iar peste 16 mii de cazuri au fost depistate.

Proteste au fost şi la Bratislava, acolo unde sute de oameni au aruncat cu pietre şi cocktailuri Molotov în sediul Guvernului şi s-au luptat cu forţele de ordine. Pentru a-i îndepărta, jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au ieşit în stradă, după ce premierul a anunţat că vrea să testeze aproape toată populaţia Slovaciei.

În ziua în care au înăsprit restricţiile, francezii au înregistrat cel mai mare bilanţ zilnic din Europa. 32,427 de noi infectări în doar 24 de ore.

Un nou record de peste 10 mii de cazuri a fost raportat şi în Italia. După ce pandemia a făcut ravagii în primăvară, italienii se pregătesc pentru ce e mai rău. În seara aceasta, premierul va anunţa noi restricţii.

"Mi-e teamă de noile măsuri. Nu cred că mai avem nevoie de ele pentru că putem trăi cu distanţare şi măşti. Nu trebuie să închidem totul pentru că dacă nu am murit de COVID-19, murim de foame"

O rază de speranţă vine de la giganţii farmaceutici înscrişi în cursa pentru vaccin. Compania Pfizer a publicat un clip din laboratoarele în care sunt produse dozele de vaccin care ar putea pune capăt pandemiei. Între timp, un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie spune că vaccinul Astra Zeneca ar putea fi aprobat la scurt timp după Crăciun.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Europa, între recorduri, restricții și proteste