Video Se schimbă protocolul de vaccinare pentru serul Oxford AstraZeneca. Europa ridică restricțiile
Se schimbă protocolul de vaccinare pentru serul Oxford AstraZeneca. Statele europene speră că astfel vor accelera vaccinarea şi vor grăbi imunizarea populaţiei înainte de un nou val.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că numărul cazurilor a crescut, din nou, după 7 săptămâni. România vrea să vaccineze cu serul britanic si persoanele peste 55 de ani, limita impusă în prezent.
Este vaccinul cu cea mai scăzută rată de administrare la nivelul Uniunii Europene. Frecvenţa efectelor secundare şi teama că ar fi mai puţin eficient decât serurile produse de Pfizer şi Moderna au făcut ca milioane de doze să rămână în depozite. Cu o rată de vaccinare sub aşteptări, mai multe state iau în calcul modificarea protocolului de administrare. Inclusiv România.
Se schimbă protocolul pentru AstraZeneca
Valeriu Gheorghiţă: "Am trimis o adresă către Ministerul Sănătăţii, Comisia Ştiinţifică şi Agenţia Naţională de reevaluare a criteriului de vârstă pentru vaccinul produs de compania AstraZeneca având în vedere noile date de eficienţă la persoanele de peste 55 de ani şi chiar de peste 65 de ani".
Franţa a aprobat deja vaccinarea persoanelor până în 75 de ani cu serul britanic.
Mai multe landuri din Germania analizează aceeaşi măsură în timp ce noi valuri de infectare cu noile tulpini ameninţă continentul.
Cehia a înregistrat cea mai mare rată de infectare din lume, săptămâna trecută, Italia pregăteşte un nou decret pentru înăsprirea restricţiilor, iar Germania tocmai a anunţat prelungirea carantinei cu 3 săptămâni.
O nouă creştere după 7 săptămâni
Numărul cazurilor raportate de COVID-19 a crescut pentru prima dată în 7 săptămâni.
Situaţia europeană generează îngrijorare, dar şi divizare.
Austria şi Danemarca negociază cu Israelul pentru a produce, împreună, un vaccin eficient şi pentru noile tulpini.
Iar Viena a început negocierile şi cu Rusia pentru a cumpăra vaccinul rusesc Sputnik V.
În faţa criticilor primite, Comisia Europeană a promis accelerarea procedurilor. Până atunci, Agenţia Europeană a Medicamentului se reuneşte pe 11 martie pentru a discuta aprobarea vaccinului Johnson and Johnson.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰