Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Europa se joacă cu focul, avertizează șeful AIEA. Ce a descoperit după vizita la centrala Zaporojie

Război în Ucraina. SUA acuză Rusia din nou de amestec în alegerile prezidenţiale. Procurorii americani susţin că mai mulţi influenceri cu milioane de urmăritori au fost plătiţi de apropiaţii lui Vladimir Putin ca să transmită pe conturile social media propaganda Moscovei. E vorba despre mesaje anti Biden şi care să slăbească susţinerea pentru Ucraina peste ocean. Liderul de la Kremlin s-a amuzat de situaţie şi a anunţat că o vrea pe Kamala Harris la Casa Albă pentru că are un râs molipsitor.

de Redactia Observator

la 05.09.2024 , 20:38

Aflat la Forumul Economic de la Vladivostok, Vladimir Putin a ironizat situaţia electorală din SUA. "Actualul preşedinte, domnul Biden, era favoritul nostru, ca să spun aşa. Dar el a fost scos din cursă şi le-a recomandat aliaţilor să o susţină pe doamna Harris. Aşa că asta facem, o susţinem. Are un râs atât de expresiv şi de molipsitor încât se vede că îi merge bine. Dacă e aşa, poate se va abţine de la sanţiuni împotriva noastră".

Putin a luat apoi la ţintă Ucraina. A transmis că trupele lui Zelenski au eşuat în campania lor din Kursk şi că Rusia continuă să avanseze în Doneţk. Chiar şi aşa, preşedintele rus spune că e gata să oprească războiul. “Dacă suntem gata să avem negocieri cu ei? Niciodată nu am refuzat. Dar nu în baza cerinţelor lor efemere, ci pe baza actelor care au fost agreate de facto în Istanbul”.

Cuvintele lui Putin nu conving însă aliaţii. Şeful militar al NATO nu exclude un atac direct asupra Alianţei. "Multe lucruri pe care Rusia le-a spus în trecut s-au dovedit că nu au fost adevărate. Rusia a spus că nu va ataca Georgia, Rusia a spus că nu va ataca şi nu va anexa Crimeea. Rusia a spus că nu va ataca Ucraina. Avem obligaţia, ca Alianţă defensivă, să ne asigurăm că suntem pregătiţi. Atunci adversarii noştri se vor gândi de 10 ori înainte să ne atace“, spune Rob Bauer, președintele Comitetului Militar NATO.

Vezi și

"Europa se joacă cu focul"

În Statele Unite, procurorii au impus sancţiuni şefei propagandei lui Putin, Margarita Simonian, cea care conduce canalul de televiziune RT. Aceasta a fost acuzată că a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale americane. Mai multe personalităţi americane de dreapta, susţinători ai lui Donald Trump, ar fi fost plătite cu milioane de dolari de o companie paravan dirijată de Kremlin. “Apropiaţii lui Vladimir Putin au îndrumat companiile ruse de relații publice să promoveze dezinformarea și narațiunile sponsorizate de stat, ca parte a unui program de influențare a alegerilor prezidențiale din SUA din 2024”.

Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică avertizează că Europa se joacă cu focul. Rafael Grossi a vizitat centrala nucleară Zaporojie şi a spus că o parte dintre clădirile de acolo vor trebui demolate din cauza pagubelor provocate incendii şi de bombardamente.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Ştiri externe » Europa se joacă cu focul, avertizează șeful AIEA. Ce a descoperit după vizita la centrala Zaporojie