Antena Meniu Search
x

Video "Netanyahu, ne-ai promis că o să ne eliberezi!" Fiica unui român apare alături de alte două femei într-o filmare tulburătoare postată de Hamas

Război Israel - Hamas. Fiica unui român lansează un apel disperat pentru a fi salvată din mâinile teroriştilor Hamas. Danielle este ţinută ostatică alături de surorile şi nepoţii ei de 23 de zile şi nu ştie dacă se va mai întoarce vreodată acasă. 239 de oameni sunt ţinuţi ostatici de Hamas de la asaltul de pe 7 octombrie. Printre ei şi un cetăţean român, Tal Chaimi, a cărui soţie a venit azi la Bucureşti pentru a cere sprijinul României pentru eliberarea lui. "Salutare, Benjamin Netanyahu. Suntem capturate de Hamas de 23 de zile. Ieri, a fost o conferință de presă pentru familiile prizonierilor, știm că este trebuia să fie un armistițiu și să ne eliberezi. Trebuia să ne eliberezi. Ne-ai promis că o să ne eliberezi. Totuși, suferim din cauza greșelilor politice, de securitate și militare, din cauza greșelilor pe care le-ai făcut pe 7 octombrie", spune românca, în filmarea făcută publică de Hamas.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 17:18

Danielle, româncă răpită de Hamas
Apel disperat de la Danielle, fiica unui român răpită de Hamas: "Netanyahu, ne-ai promis că o să ne eliberezi!" - X (Twitter)

Hamas a difuzat o înregistrare video în care trei femei israeliene ţinute ostatice de gruparea teroristă în Fâşia Gaza îi face reproşuri premierului Benjamin Netanyahu, cerându-i să obţină eliberarea lor şi acuzându-l că nu a reuşit să împiedice atacul grupării teroriste din 7 octombrie, relatează The Times of Israel.

Premierul Netanyahu a catalogat actul drept o "campanie crudă de război psihologic a Hamas-ISIS". Adresându-se ostaticilor, el a spus: "Gândurile mele se îndreaptă către Yelena Trupanov, Danielle Aloni şi Rimon Kirsht, care au fost răpite de Hamas, care comite crime de război (...). Inimile noastre sunt alături de voi şi de toţi ceilalţi care au fost răpiţi. Vă îmbrăţişez. Inimile noastre sunt cu toţi captivii. Facem totul pentru a-i aduce pe toţi înapoi acasă".

Teroriștii Hamas recurg la manipulare psihologică

În timp ce armata israeliană îşi intensifică operaţiunea în Fâşia Gaza, Hamas recurge la manipulare psihologică pentru a semăna dezbinare şi a slăbi hotărârea israelienilor, notează site-ul citat. În acelaşi timp, Hamas se foloseşte de negocierile pentru eliberarea celor aproximativ 240 de ostatici pe care îi deţine pentru a câştiga timp şi resurse pentru campania sa militară, comentează The Times of Israel.

Pe acelaşi subiect

În înregistrarea video, cele trei femei israeliene răpite se adresează premierului Benjamin Netanyahu, acuzându-l cu furie pentru "dezastrul din 7 octombrie".

Descrierea videoclipului furnizată de Hamas sună astfel: "Câteva prizoniere sioniste deţinute de Al-Qassam trimit un mesaj lui Netanyahu şi guvernului sionist", notează Jerusalem Post.

"Bună ziua Bibi Netanyahu", începe să vorbească femeia care stă în mijloc. "Salutare, Benjamin Netanyahu. Suntem capturate de Hamas de 23 de zile. Ieri, a fost o conferință de presă pentru familiile prizonierilor, știm că este trebuia să fie un armistițiu și să ne eliberezi. Trebuia să ne eliberezi. Ne-ai promis că o să ne eliberezi! Totuși, suferim din cauza greșelilor politice, de securitate și militare, din cauza greșelilor pe care le-ai făcut pe 7 octombrie. Pentru că nu a fost niciun militar acolo. Nu a venit nimeni. Nimeni nu ne-a auzit", spune femeia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În videoclip, femeia subliniază, de asemenea, că ea şi celelalte femei sunt cetăţeni nevinovaţi care plătesc impozite şi totuşi se află în captivitate. "Suntem cetăţeni nevinovaţi. Cetăţeni care plătesc taxe statului Israel. Voi vreţi să ne ucideţi pe toate. Vreţi să ne ucideţi pe toţi folosind IDF (n.r. armata israeliană)... Nu este suficient că au fost ucişi cetăţeni israelieni", continuă ea, înainte de a cere eliberarea tuturor deţinuţilor palestinieni în schimbul lor, aşa cum cere, de fapt, Hamas.

"Lăsaţi-ne să plecăm. Lăsaţi-ne să plecăm acum. Lăsaţi-i pe cetăţenii lor să plece, lăsaţi-i pe deţinuţii lor să plece. Eliberaţi-ne! Eliberaţi-ne pe toţi.! Lăsaţi-ne să ne întoarcem la familiile noastre acum!", insistă femeia, pe un tot din ce în ce mai ridicat.

La finalul videoclipului publicat de Hamas, femeia strigă "ACUM!" de mai multe ori

În urmă cu mai bine de o săptămână, Hamas a publicat un videoclip cu o altă tânără, Mia Schem, care a fost capturată de Hamas. La începutul înregistrării video, aceasta pare să primească tratament medical, iar după aceea este filmată vorbind direct către cameră şi afirmând: "Am fost grav rănită la mână, m-au dus în Gaza şi m-au tratat timp de trei ore. Au grijă de mine, mă tratează bine şi îmi dau medicamente - totul este în regulă. Vă cer să mă aduceţi acasă cât mai repede posibil, la părinţii mei, la fraţii mei. Vă rog să ne scoateţi de aici cât mai repede posibil".

Un oficial de rang înalt al Hamas a declarat pentru NBC News la 17 octombrie că gruparea teroristă ar fi dispusă să elibereze toţi ostaticii civili într-o oră, dacă IDF îşi opreşte loviturile asupra Fâşiei Gaza. Oficialul a adăugat că soldaţii IDF reţinuţi de Hamas ar fi eliberaţi doar dacă toţi palestinienii reţinuţi de Israel ar fi eliberaţi, reaminteşte Jerusalem Post.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Netanyahu, ne-ai promis că o să ne eliberezi!" Fiica unui român apare alături de alte două femei într-o filmare tulburătoare postată de Hamas