Antena Meniu Search
x

Video "Există două sau trei posibilităţi". Ce ar fi putut provoca infernul care a ucis 73 de suflete, în Johannesburg. Ipoteza pompierilor

Un incendiu uriaş a îndoliat Iohannesburg, cel mai mare oraş din Africa de Sud. 73 de oameni, printre care şapte copii, au murit şi cel puţin 55 de persoane au fost rănite după ce flăcările au cuprins o clădire de cinci etaje. Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 20:44

Vezi și

Flăcările au izbucnit în cursul nopţii şi au mistuit blocul locuit de persoane fără adăpost şi imigranţi. Trecătorii au privit neputincioşi scenele dramatice. Unii locatari şi-au aruncat copiii de le etaj ca să îi scape de flăcări. Un bărbat a murit după ce s-a aruncat pe geam.

Victimă: Dormeam adânc şi fiul meu a început să strige la mine. M-am trezit şi am văzut fum în casă. Am luat copilul şi am fugit.

Pompierii s-au luptat ore în şir cu flăcările. Au reuşit să controleze focul abia spre dimineaţă. În scurt timp, pe trotuare, s-au adunat zeci de cadavre. În acest timp, autorităţile încercau să afle cine deţinea clădirea. Şi pun cap la cap indiciile pentru a afla de la ce a pornit nenorocirea.

Lebogang Maile, membru ONG: Unele dintre aceste clădiri, dacă nu majoritatea, sunt de fapt în mâinile cartelurilor care colectează chiria de la oameni.

Robert Mulaudzi, pompier: Există două sau trei posibilităţi. Ar putea fi vorba despre legături electrice improvizate care să fi provocat incendiul. Ar putea fi vorba despre dispozitivele de încălzire pe care le foloseau, pentru că ni s-a spus că nu era electricitate în clădire.

Clădirile abandonate sunt des întâlnite în Johannesburg. Peste un milion de oameni nu au o locuinţă în întreaga provincie din care face parte oraşul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » "Există două sau trei posibilităţi". Ce ar fi putut provoca infernul care a ucis 73 de suflete, în Johannesburg. Ipoteza pompierilor