Antena Meniu Search
x

Video Exodul oligarhilor din Ucraina. Cei mai bogaţi oameni fug din Kiev de teama războiului: unul dintre ei s-a grăbit atât de tare încât a provocat un accident mortal

Oligarhii Ucrainei fug din ţară de teama războiului. Doar ieri au decolat din Kiev 20 de chartere şi avioane private în care se aflau miliardarii Ucrainei şi prietenii lor. Printre cei care au dat bir cu fugiţii este şi Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal, Şahtior Doneţk.

de Redactia Observator

la 14.02.2022, 20:05

Vezi și

Cu o avere estimată la 7 miliarde de dolari, Rinat Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina şi unul dintre cei mai avuţi din lume. A devenit celebru în toată lumea ca patron al clubului Şahtior Doneţk, echipă care a câştigat pe timpul lui Mircea Lucescu opt titluri de campioană a Ucrainei. Fiu de miner, Ahmetov are afaceri în energie, finanţe, retail şi imobiliare, iar în toamna trecută, preşedintele Ucrainei a sugerat că ar fi implicat într-o tentativă de lovitură de stat.

Exodul miliardarilor provoacă furie în Ucraina

Ahmetov ar fi plecat în Elveţia la sfârşitul lunii trecute, la bordul avionului său privat. În Occident, are numerooase proprietăţi de lux, unde se poate refugia dacă Rusia invadează Ucraina. Printre care un apartament de 150 de milioane de dolari lângă celebrul Hyde Park, din Londra, şi o vilă pe Costa de Azur. Şi al doilea cel mai bogat om din ţară a fugit. Victor Pinchuk are o avere estimată la 2,5 miliarde de dolari şi este ginerele fostului preşedinte al Ucrainei, Leonid Kucima. Ca mai toţi oligarhii ucraineni, s-a îmbogăţit din afaceri cu statul. Are una dintre cele mai mari companii producătoare de oţel şi ţevi, 4 canale TV şi un tabloid. A stat la masă cu importanţi politicieni din Occident, printre care soţii Clinton sau fostul premier britanic, Tony Blair.

Un alt miliardar, Oleksandr Iaroslavski, s-a grăbit atât de mult să părăsească Ucraina, încât una dintre maşinile care-i duceau la aeroport pe el şi apropiaţii săi a provocat un accident rutier grav. Un om a murit.  De fugă, s-ar pregăti şi un celebru jurnalist de la Kiev. Dimtri Gordon, care mai întâi i-a trimis un mesaj înflăcărat lui Putin. Numai că, imediat după această declaraţia patriotică, jurnalistul şi-a urcat familia într-unul dintre avioanele private ale bogaţilor Ucrainei, iar La Kiev au mai rămas doar el şi iubita lui. Nu se ştie pentru cât timp. Exodul miliardarilor îi lasă pe ucraineni furioşi. Oamenii îi acuză pe oligarhi că au făcut avere pe spatele lor şi acum, la greu, abandonează ţara.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Exodul oligarhilor din Ucraina. Cei mai bogaţi oameni fug din Kiev de teama războiului: unul dintre ei s-a grăbit atât de tare încât a provocat un accident mortal