Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Explozia din Beirut s-ar fi simțit până în Cipru. Oamenii credeau că a fost cutremur

O explozie uriașă a avut loc în capitala Libanului, Beirut, care a provocat moartea a cel puțin 10 persoane și a provocat distrugeri masive în oraș. Explozia s-ar fi simțit până în Cipru, țară aflată la 240 de kilometri distanță de capitala Libanului.

de Cornel Preda

la 04.08.2020 , 21:01

  • Martorii spun că explozia s-a simțit în Nicosia și Limassol
  • Explozia a distrus cartierul portului din Beirut

Locuitorii din Cipru, o insulă aflată la 240 de kilometri de Beirut, au anunțat pe Twitter că explozia a fost simțită și în țara lor.

O persoană din Nicosia, capitala Ciprului, spune că i s-a cutremurat casa, conform Reuters.

Jurnalista Emilia Papadopoulos a spus de asemenea că a simțit explozia în Limassol și că a crezut că este vorba despre un cutremur. 

Articolul continuă după reclamă

Explozie a provocat decese și daune însemnate

Explozia care a distrus cartierul portului din Beirut (Liban) a omorât cel puţin 10 persoane şi a afectat mare parte din Capitală, cu clădiri distruse şi case prăbuşite, potrivit martorilor şi autorităţilor, scrie Reuters.

Deflagraţia a avut loc în zona portului, unde sunt depozitaţi explozibili, conform agenţiei locale NNA şi unor surse de securitate.

Explozie în Beirut, înainte de verdictul împotriva Hezbollah

Conform BBC, explozia a avut loc înainte de verdictul din procesul privind uciderea fostului premier Rafik Hariri din 2005. 

Un tribunal ONU urmează să ofere un verdict în procesul în absență a patru suspecți privind uciderea lui Rafik Hariri cu o mașină-capcană.

Toți cei patru suspecți sunt membri ai Hezbollah, care a negat de mai multe ori vreun rol în moartea lui Hariri.

Cornel Preda Like

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Explozia din Beirut s-ar fi simțit până în Cipru. Oamenii credeau că a fost cutremur