Antena Meniu Search
x

Explozie de cazuri de coronavirus în țările vecine României

România este înconjurată de focare de coronavirus. Al doilea val a lovit puternic în Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina. Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne avertizează că ne aflăm într-o etapă periculoasă a crizei sanitare, dar recunoaşte că va fi greu să fie impusă o nouă perioadă de carantină la nivel mondial. 

de Redactia Observator

la 21.06.2020, 01:53

Vezi și
  • 450 de cazuri într-o zi în Moldova.
  • Peste 900 de infectați în 24 de ore în Ucraina.

Peste Prut, epidemia de coronavirus pare scăpată de sub control. 450 de pacienţi au fost confirmaţi pozitiv numai ieri. Şi asta în condiţiile în acre s-au făcut doar 2.000 de teste, iar populaţia e de trei milioane şi jumătate de locuitori. De altfel, a fost cea mai neagră săptămână pentru moldoveni de la debutul epidemiei. În ultimele cinci zile, peste 1800 de oameni s-au îmbolnăvit. Spitalele deja nu mai fac faţă, iar medicii sunt la limita extenuării.        

Al doilea val de infectări loveşte în plin şi la vecinii ucraineni. Numai ieri, 921 de oameni au primit confirmarea că au temutul virus. Oficialii locali i-au anunţat deja pe oameni să se pregătească pentru o nouă perioadă de izolare, dacă nu numărul cazurilor continuă să crească.   

Explozie de îmbolnăviri este şi în Serbia, după relaxare. Numai ieri, au fost confirmate 93 de cazuri noi, iar bilanţul ar putea creşte dramatic în perioada următoare, pentru că mâine sunt programate alegeri generale. Sârbii sunt consideraţi responsabili şi pentru revenirea coronaviruslui în ţara vecină, Muntenegru, după ce mai mulţi suporteri care au fost pe stadion la meciul Steaua Roşie - Partizan, s-au întors acasă cu coronavirus. 

Epidemia de coronavirus revine în forţă şi la vecinii bulgari, care păreau să fi scăpat de ce e mai rău. 81 de cazuri au fost condirmate ieri, după cele 132 de joi. Noile îmbolnăviri ne-ar putea izola iar de vecinii de la sud de Dunăre.  Sunt peste 10 cazuri la 1 milion de locuitori, dublu faţă de limita stabilită de România. Bulgaria ar putea intra, de luni, pe lista ţărilor la întoarcerea din care, trebuie să stăm în izolare două săptămâni.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Institutul Naţional de Sănătate Publică face evaluare săptămânală şi atunci vom putea prezenta toate ţările din Europa, în primul rând, din care dacă te întorci poţi intra în izolare. 

Virusul câştigă din nou teren în toată lumea. Ieri au fost confirmaţi cei mai mulţi infectaţi cu coronavirus de la debutul pandemiei, 150.000. 

Tedros Ghebreyesus, directorul general OMS: Lumea a intrat într-o nouă etapă periculoasă. Este de înţeles că mulţi oameni s-au săturat să stea acasă. Ţările sunt nerăbdătoare să-şi repornească economia şi societatea. Dar virusul încă se răspândeşte rapid.

Cea mai dramatică situaţie este acum în cele două Americi. Statul Florida deţine recordul negativ, după ce în 24 de ore a confirmat aproape 4.000 de cazuri noi, din cele 33.000 raportate la nivel naţional. Din urmă vine însă puternic Brazilia, unde ieri, numărul cazurilor noi a atins 55.000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Explozie de cazuri de coronavirus în țările vecine României