Explozie lângă un centru de testare COVID, în Olanda

De Iulia Iancu.
Publicat: 03.03.2021, 09:59.
Actualizat: 03.03.2021, 11:24

O explozie s-a produs, miercuri, la un centru de testare COVID din orașul olandez Bovenkarspel, anunță poliția locală. Potrivit primelor informații, nicio persoană nu a fost rănită.

Imagine ilustrativă

Imagine ilustrativă

Profimedia Images

Poliția olandeză anunță că, miercuri dimineață, o explozie puternică s-a produs la un centru de testare COVID, aflat într-un orășel, la nord de Amsterdam, potrivit AFP.

”În apropierea Centrului de depistare din cadrul serviciului local al sănătăţii publice de la Bovenkarspel s-a declanşat un exploziv, la ora (locală) 6.66 (7.55, ora României). Geamuri au fost distruse. Nu există răniţi. Poliţia anchetează. Perimetru a fost izolat”, a anunţat într-un comunicat poliţia.

Genişti au fost desfăşuraţi la faţa locului, pentru a stabili dacă acolo se află în continuare material exploziv, potrivit televiziunii publice NOS.

„Ceea ce spunem este că așa ceva nu se întâmplă doar întâmplător, ci este provocat de cineva”, a declarat un reprezentant al poliției, potrivit Reuters.

În ianuarie, la intrarea în vigoare a unei interdicţii de circulaţie pe timpulnopţii în lupta împotriva covid-19, un centru de depistare a fost incendiat în satul Urk, în provincia vecină Flevoland.

În Olanda au avut loc atunci, timp de mai multe zile. revolte, cele mai importante în ţară de mai multe decenii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.