Antena Meniu Search
x

Turcia: Explozie puternică la Istanbul, soldată cu mai mulți morți

Explozia puternică produsă marți în piața Sultanahmet din Istanbul s-a soldat cu mai mulți morți și răniți

Explozia puternică produsă marți în piața Sultanahmet din Istanbul s-a soldat cu mai mulți morți și răniți

UPDATE 13:00 Șase turiști germani, un norvegian și un peruvian se numără printre răniți.

UPDATE  12:00 Biroul guvernatorului din oraş, citat de cotidianul Hurriyet în ediţia online, a anunţat că cel puţin zece persoane au murit şi alte 15 au fost rănite în explozie.

Printre victimele deflagraţiei s-ar afla şi turişti, conform primelor informaţii. Persoanele rănite au fost transportate la spitale din apropiere, în special la Centrul de cercetare Haseki.

Potrivit postului de televiziune CNN Turk, explozia s-a produs lângă Obeliscul lui Theodosius din piaţa turistică Sultanahmet.

Cauza exploziei nu este cunoscută deocamdată, dar poliţiştii par să privilegieze ipoteza unui atac cu bombă, precizează agenţia Dogan în pagina online.

_________________________________

UPDATE 11:20 Martori prezenți la locul incidentului au vorbit despre 'o deflagrație puternică care s-a auzit și în districtele învecinate', iar pe imaginile difuzate de canalul CNN Turk se pot vedea mai multe mașini ale poliției și serviciului de ambulanță.

Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută. Forțele de poliție au încercuit zona.

Conform agenției de presă Dogan, deflagrația s-a produs nu departe de Palatul Topkapî și de Moscheea Albastră.

Potrivit AFP, în explozie au fost rănite mai multe persoane.

Explozia s-a produs la ora locală 10:18 (8:18 GMT) și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare de Sultanahmet, conform unui martor citat de AFP.

În urmă cu câteva luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane în fața gării centrale din Ankara. Acest atac, cel mai grav survenit pe teritoriul turc, a fost atribuit grupării jihadiste Statul Islamic.

________________________

Martori prezenți la locul incidentului au declarat că au auzit o deflagrație puternică, iar pe imaginile difuzate de canalul CNN Turk se pot vedea mașini ale poliției și serviciului de ambulanță. Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută. Forțele de poliție au încercuit zona.

Cartierul Sultanahmet este casa muzeului Hagia Sophia și a faimoasei Moschei Albastre, unele dintre cele mai populare atracții turistice din Turcia.

Mai multe echipaje ale serviciului de urgență se află la fața locului, unde se desfășoară o anchetă pentru a determina motivele exploziei. Zona a fost evacuată.

Mai multe ambulanţe, maşini de poliţie şi camioane de pompieri au fost trimise la locul exploziei, iar o anchetă a fost demarată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Turcia: Explozie puternică la Istanbul, soldată cu mai mulți morți