Antena Meniu Search
x

Explozie puternica in Texas: 60 de morti si mai multe cladiri distruse

O fabrica de ingrasaminte din Texas a sarit in aer in urma cu putin timp. Conform AFP, mai mult de 60 de oameni au murit si in jur de 100 de au ajuns la spital in urma deflagratiei.

Vezi și

UPDATE 18:00 Mai multi pompieri voluntari sunt disparuti, iar raportul autoritatilor arata o "ingrijorare semnificativa" in acest sens, relateaza ABC News.

UPDATE 08:58 Intre 75 si 100 de locuinte din apropierea fabricii au fost distruse, relateaza ABC News.

UPDATE 08:48 Explozia a fost atat de puternica incat s-a inregistrat un cutremur cu magnitutdinea de 2,1 grade pe scara Richter.

Autoritatile au improvizat o tabara de triere a ranitilor pe un stadion din zona. Printre raniti se afla si cativa pompieri care au intervenit la fata locului, sustin medicii.

Directorul serviciului medical de urgenta din oras, George Smith, a declarat ca numarul persoanelor decedate ar putea ajunge la 70. Pana acum, 100 de oameni au fost raniti din cauza exploziei produse la fabrica de ingrasaminte aflata intre orasele  Waco si West.

Primarul din West, Tommy Muska, a declarat pentru postul local  KWTX ca inainte de explozie, in fabrica a izbucnit un incendiu. Cele mai multe rani au fost provocate de geamurile, usile fabricii si alte structuri distruse de deflagratie.

Autoritatile au evacuat toate persoanele aflate pe o raza de 1,6 kilometri.

Citeste si :

VIDEO! Momentul exploziei din Texas, filmat de un sofer

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Explozie puternica in Texas: 60 de morti si mai multe cladiri distruse