Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Facebook îşi publică principiile de confidenţialitate, după ce UE a anunţat că va adopta o nouă lege pentru protecţia datelor

Facebook a anunţat, luni, că îşi publică pentru prima dată principiile de confidenţialitate.

de Redactia Observator

la 29.01.2018 , 09:56

Facebook a anunţat, luni, că îşi publică pentru prima dată principiile de confidenţialitate şi că va publica videoclipuri educaţionale pentru a ajuta utilizatorii platformei de socializare să controleze cine are acces la informaţiile lor, în timp ce compania se pregăteşte pentru intrarea în vigoare a unei noi legi a Uniunii Europene (UE) cu privire la protecţia datelor, scrie Reuters.

Videoclipurile le vor arăta utilizatorilor cum pot gestiona informaţiile pe care Facebook le foloseşte pentru a le prezenta reclame, dar şi cum să şteargă informaţii publicate demult. Aceste materiale le vor explica utilizatorilor şi ce se întâmplă cu datele pe care le-au şters din conturile lor, a anunţat Erin Egan, Chief Privacy Officer la Facebook.

„Înţelegem că oamenii folosesc Facebook pentru a se conecta, dar nu toată lumea vrea să împărtăşească tot cu toată lumea – inclusiv cu noi. Este important să ai de ales atunci când vine vorba despre cum sunt folosite datele tale”, a spus Egan. 

Articolul continuă după reclamă

Între principiile de confidenţialitate ale companiei se numără şi ajutarea utilizatorilor să înţeleagă cum le sunt folosite datele, menţinerea informaţiilor în siguranţă, îmbunătăţirea constantă a noi funcţii în privinţa controlului datelor de către utilizatori, precum şi răspunderea în faţa organismelor de reglementare. 

„Ne supunem produsele la teste de siguranţă riguroase. Ne întâlnim cu autorităţile de reglementare, legislatori şi experţi în privinţa confidenţialităţii din întreaga lume pentru a obţine informaţii despre practicile şi politicile noastre în legătură cu datele”, a adăugat Egan, într-un mesaj publicat pe blog.

Sursă: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Ştiri externe » Facebook îşi publică principiile de confidenţialitate, după ce UE a anunţat că va adopta o nouă lege pentru protecţia datelor