Antena Meniu Search
x

Familii din SUA, spionate de hackeri prin camerele de supraveghere

Creată să ne protejeze, tehnologia ne aruncă direct în mâinile hackerilor. Tot mai multe familii din Statele Unite au sesizat autorităţile şi reclamă că sunt spionate şi terorizate de hackerii care le urmăresc prin camerele de supraveghere.

De Redactia Observator la 16.12.2019, 14:40
Vezi și

Creată să ne protejeze, tehnologia ne aruncă direct în mâinile hackerilor. Tot mai multe familii din Statele Unite au sesizat autorităţile şi reclamă că sunt spionate şi terorizate de hackerii care le urmăresc prin camerele de supraveghere.

Piraţii cibernetici sparg codurile de securitate, urmăresc vieţile utilizatorilor ca pe un reality show şi chiar vorbesc cu ei.

Hacker: Spionezi şi camerele care sunt în interiorul casei?

Utilizator: Pe toate!

Este conversaţia halucinantă dintre un american şi hackerul în vârstă de 16 ani care îi urmărea activitatea zilnică. În ciuda vârstei fragede, nu s-a temut să dezvăluie ipostazele intime în care a urmărit locatarii. Şi nu a fost intimidat nici când a sosit poliţia.

Coşmarul a fost trăit şi de o familie din oraşul american Witchita. Părinţii şi cei doi copii erau spionaţi în propria casă de un intrus care comenta, prin camera de supraveghere, fiecare mişcare pe care o făceau.

Jake Norris: Ne uitam la bradul de Crăciun şi apoi a început să vorbească din nou.

În urma incidentului, familia a dezinstalat camerele de supraveghere şi a alertat autorităţile. Fenomenul hackerilor care spionează tot mai mulţi oameni câştigă tot mai mult teren.

Rămas singur acasă, un adolescent din Statele Unite a fost băgat în sperieţi când a început să audă o voce dintr-o cameră de supraveghere.

Primul instinct a fost să scoată din priză dispozitivul video, însă spionul din spatele ecranului l-a urmărit prin toată casa.

Mama victimei: Vreau ca oamenii să realizeze că şi copilul lor ar putea să rămână singur acasă şi să fie ţinta unui maniac.

Compania, prin intermediul căreia camerele de supraveghere au fost instalate, spune că a primit mai multe sesizări. Hackerii ar fi intrat în sistemul de securitate după ce au obţinut dintr-o sursă necunoscută parolele utilizatorilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Familii din SUA, spionate de hackeri prin camerele de supraveghere

Breaking News

Cancelarul Austriei spune un "NU" hotărât intrării României în Schengen: "Calendar pentru primăvara...

Cancelarul Austriei spune un "NU" hotărât intrării României în Schengen: "Calendar pentru primăvara următoare"