Antena Meniu Search
x

Fauci: "Călătoriile de Crăciun vor creşte numărul de infectări cu varianta Omicron, chiar şi printre cei vaccinaţi"

Călătoriile şi vizitele de Crăciun vor crește răspândirea variantei Omicron, chiar și printre cei complet vaccinați, spune cel mai important expert în boli infecțioase din SUA.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 10:07

Anthony Fauci la intâlnirea cu Joe Biden - Profimedia

„Nu există nicio îndoială cu privire la acest lucru, Omicron are o capacitate extraordinară de răspândire”, a declarat doctorul Anthony Fauci, duminică, pentru presa străină, potrivit BBC. Fauci, care este responsbil cu sfătuirea guvernului SUA cu privire la pandemie, a spus că varianta „este ca o furie, acum, în întreaga lume”.

În lume, ţările întăresc restricţiile pe măsură ce varianta puternic mutată se răspândește. În Europa, Franța și Germania se numără printre cele care au emis restricții de călătorie, iar Țările de Jos au impus o nouă carantină, acum, în apropiere de Crăciun . Guvernele își intensifică, de asemenea, programele de vaccinare de rapel împotriva Covid, după ce cercetătorii au spus că doza suplimentară ar putea oferi aproximativ 85% protecție împotriva bolilor severe.

Varianta Omicron pune lacătul pe mai multe ţări

Duminică, Fauci a spus că răspândirea rapidă a Omicron în SUA ar putea avea un impact grav asupra serviciilor de sănătate din întreaga țară. „Spitalele noastre, dacă lucrurile arată așa cum arată acum, vor fi foarte solicitate”, a avertizat Fauci. El a adăugat că oamenii trebuie să ia măsuri de precauție, cum ar fi purtarea măștilor de protecţie și distanțarea socială. De asemenea, a îndemnat mai mulți americani să se vaccineze cu schema completă, inclusiv cu doza booster.„Diferența dintre o persoană vaccinată și una nevaccinată, care se infectează, îl reprezintă grdul de severitate al bolii”, a spus infecţionistul.

La o conferință de presă de vineri la Casa Albă, doctorul Fauci a spus că persoanele nevaccinate au un risc mult mai mare de infecție gravă și spitalizare. „Ne uităm peste umăr la o creștere a Omicron care se apropie. Cei complet vaccinați se descurcă mult mai bine... protecția optimă este schema completă de vaccinare plus doza booster”

Aproape 73% din populația SUA a primit cel puțin o doză de vccin împotriva Covid-19, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Până acum, aproape 30% au făcut şi doza de rapel.Cele mai recente estimări ale CDC sugerează că varianta Omicron reprezintă aproximativ 3% din cazurile actuale, dintre care majoritatea au fost înregistrate în New York.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Fauci: "Călătoriile de Crăciun vor creşte numărul de infectări cu varianta Omicron, chiar şi printre cei vaccinaţi"