Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat şi-a bătut fără milă soţia, dar a scăpat de închisoare pentru a se „concentra asupra sentimentelor lui”

O soție abuzată a povestit cu mult curaj despre traumele prin care a trecut din cauza soţului ei. Un om care a bătut-o până a căzut inconştientă în faţa copiilor săi, dar şi despre decizia judecătorului de a-l scăpa pe bărbat de închisoare, pentru a se „concentra asupra sentimentelor lui”.

de Larisa Andreescu

la 14.05.2019 , 19:25

O soție abuzată a povestit cu mult curaj despre traumele prin care a trecut din cauza soţului ei. Un om care a înşelat-o, a umilit-o şi a bătut-o până a căzut inconştientă în faţa copiilor săi, dar şi despre decizia judecătorului de a-l scăpa pe bărbat de închisoare, pentru a se „concentra asupra sentimentelor lui”.

Kat Robson, de 39 de ani, din Glossop, Derbyshire, a fost atacată violent de către partenerul ei Anthony, în vârstă de 41 de ani, în dormitorul ei. Fiica celor doi a fost martoră la toată scena.

„Sotul meu m-a înșelat şi m-a bătut până am căzut inconşientă, în fața copiilor noștri, dar judecătorul l-a cruțat de închisoare pentru a se putea concentra asupra sentimentelor sale" a început povestea teribilă Kat, mamă a patru copii.

Articolul continuă după reclamă

„Sentinţa a fost ca o glumă absolută”

Anthony a lovit-o la cap, lăsând-o inconştientă într-o baltă de sânge, după ce aceasta i-a cerut socoteală pentru că surprinsese mesaje între el şi o altă femeie pe telefonul lui.

În ciuda terorii suportate de Kat, bărbatul nu a fost închis.

„Atacul a fost ca iadul. Ceea ce mă tulbură cel mai mult este că fetiţa a fost de faţă. A trebuit să privească totul în lacrimi, când am fost scoasă din casă pe o targă. Cred că sentinţa a fost o glumă absolută. Este un trădător şi un bătăuş şi nu voi uita niciodată” a povestit Kat.

Cei doi s-au întâlnit în adolescenţă la o petrecere, iar totul a emrs pe repede înainte. Anthony lucra ca muncitor, iar Kat era terapeut de beauty. Au avut patru copii şi s-au căsătorit în iulie 2004.

„Anthony era un bărbat din topor. Îi plăcea să repare maşini. Nu era romantic sau cavaler, dar ştiam că mă iubeşte. Avea și un temperament, ar fi putut să se simtă prost, dar nu m-a lovit niciodată sau nu m-a rănit” a mai spus femeia.

Dar, odată cu trecerea anilor, diferențele lor au început să apară: "M-am întors la Universitate pentru a studia Dreptul, așa că eram cu adevărat ocupată între învăţat şi grija pe care trebuia să o port pentru cei patru copii. Am început de asemenea să fac gimnastică pentru a slăbi. Eram întotdeauna în mişcare. El în schimb şi-ar petrece toată viaţa printre maşini vechi, stricate. Mă înnebunea. Era foarte leneş, prefera chiar să ia maşina pentru a merge la magazinul de la colţul străzii”.

Lucrurile au început uşor uşor să se înrăutăţească, iar relaţia celor doi să se destrame.

"Într-o noapte, a ieșit și nu s-a întors acasă. Era atât de nenatural pentru el încât m-am panicat și am chemat poliția. Dar în cele din urmă a venit acasă și mi-a spus că era foarte nefericit. Eram foarte speriată, dar am acceptat o pauză temporară între noi. Am fost disperată să fac lucrurile să meargă” a spus Kat.

Ulterior, chiar de ziua ei, femeia a văzut fotografii pe Facebook ale lui Anthony sărutând altă femeie.

„Am fost uluită, devastată. Nu puteam să cred. Era o femeie pe care am întâlnit-o împreună la un grătar, la un prieten, în urmă cu câteva luni. A fost o zi de naştere oribilă” a povestit Kat.

Anthony a venit acasă câteva zile mai târziu, spunând că a făcut o greșeală masivă și că îşi cere iertare. Chiar i-a cumpărat un inel spunându-i că îşi doreşte să reînoiască jurămintele. Kat însă bănuia că încă se mai vede cu cealaltă femeie pe la spatele ei, motiv pentru care situaţia dintre cei doi a devenit foarte tensionată.

Noaptea în care femeia şi-a cunoscut agresorul, soţul ei

În octombrie 2018 a avut loc teribilul incident. După ce Kat a descoperit mesajele incriminatorii, Anthony a explodat. „Pleacă acum și nu te mai întoarce niciodată" i-a spus, moment în care el a venit după ea şi a atacat-o. Urla atât de tare încât i-a trezit pe doi dintre copii.

„Anthony a venit spre mine și şi-a strâns mâinile în jurul gâtului. Încercam să scap de el și am fugit în dormitorul fiicei mele. Anthony a urmat, m-a apucat din nou de cap. M-a împins așa de tare că am căzut pe podea, plină de sânge, inconştientă” a relatat femeia teroarea prin care a trăit.

Când Kat şi-a revenit, fiul ei îl ținea pe tată încercând să oprească totul. Anthony a fost arestat și Kat a fost dus la spital pe targă. Avea vânătăi şi umflături pe faţă şi pe gât.

Medicii i-au spus că trebuia să suporte o intervenție chirurgicală la nas, pentru a vindeca sângerările cronice, altfel evitând răni mai grave ulterior.

În noiembrie, Anthony a recunoscut asaltul, dar a fost suspendat timp de doi ani după ce a fost de acord să participe la un program de consiliere, menit să îl ajute să îşi schimbe atitudinea. De asemenea, i se interzice contactarea soției sale în condițiile unui ordin de restricție pe durată nedeterminată.

Conform The Sun, cursul așa-numit "Creșterea relațiilor mai bune" este conceput pentru a "promova schimbările în comportamentele și atitudinile bărbaților condamnați pentru violența de antură intimă".

Judecătorul Bernard Lever i-a spus lui Anthony: "Este o trăsătură foarte importantă a acestui caz că tu până de curând ai fost o persoană cu un caracter complet, dar la un momentdat te-ai scufundat în ură. Nu știu cât de mult s-au deteriorat relațiile dintre tine și soția ta, ceea ce știu este că ești un bărbat corpolent, iar ea o femeie mică, motiv pentruc are nu ai cum să exerciţi forţa asupra ei. Soţia ta nu este un luptător. Știi foarte bine că n-ar fi trebuit să trimiţi textul celeilalte femei, nu ar fi trebuit să bei alcool în acea seară sau să spargi ușa. Nu este acceptabil ca copilul tău de 11 ani să fie nevoit să-l privească pe tatăl ei cum o bate pe mama ei în dormitor. Vreau să te concentrezi pe sentimentele tale, pentru că este cel mai bun mod de a-ți proteja soția și copiii”.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Un bărbat şi-a bătut fără milă soţia, dar a scăpat de închisoare pentru a se „concentra asupra sentimentelor lui”