Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fetiţă de 3 ani, moartă după ce a mâncat din greşeală drogurile tatălui, ascunse prin casă

O fetiţă de doar trei ani şi-a pierdut viaţa după ce a consumat accidental cocaină. Drogul fusese ascuns în casă chiar de tatăl ei, care făcea trafic cu droguri.

de Larisa Andreescu

la 03.10.2020 , 13:54

Fetiţă care se joacă pe covor cu lego Fetiţa a găsit drogurile ascunde în casă de tatăl său - Profimedia
  • Drogurile erau ascunse de tată în casă.
  • Bărbatul a încercat să dea vina pe soţia lui pentru tragedie.

Copila a fost transportată la spital cu meningită şi suspiciune de sepsis. Rezultatele toxicologice post-mortem au indicat faptul că a murit în urma unui stop cardiac din cauza consumului de cocaină.

O întreagă anchetă a fost demarată în urma decesului micuţei, ambii părinţi încercând să se învinovăţească reciproc pentru tragedie. Tatăl a fost însă găsit vinovat, după ce anchetatorii au descoperit că bărbatul se ocupa de altfel cu traficul de droguri.

Judecătorul Williams a declarat că incidentul dă dovadă de neglijenţă din partea părinţilor care au lăsat drogul extrem de periculos la îndemâna copilului. În plus şi ceilalţi fraţi ai fetei au fost puşi în pericol, o întreagă tragedie s-ar fi putut întâmpla dacă ar fi ingerat toţi cocaina găsită de cea mică.

Articolul continuă după reclamă

Acum, ceilalţi fraţi au fost plasaţi în grija bunicii, în perioada procesului, până la o hotărâre definitivă. Tot el a descris moartea copilei de doar trei ani ca fiind „inutilă” şi „evitabilă”.

„Drogul a fost lăsat atât de neglijent şi într-o cantitate atât de mare la îndemâna ei. Ultimele clipe descrise de mamă ale fiicei sale au fost îngrozitoare...chiar şi pentru un profesionist în Drept” a menţionat judecătorul la ultima înfăţişare din sala de judecată, adăugând din mărturia mamei că fetiţa „ s-a trezit dimineaţa, şi-a pus braţul în jurul mamei şi a leşinat, în timp ce inima a încetat să-i mai bată. Asta este o tragedie. Micuţa era jucăuşă, curioasă, iubitoare, avea toată viaţa înainte. Fraţii ei s-au străduit să-i înţeleagă moartea, vor creşte fără ea şi vor rămâne mereu cu umbra morţii ei în spate. O tragedie pentru bunicii care o iubeau cu drag, iar pentru tatăl ei care, fără îndoială, a iubit-o profund, cu toate defectele lui. Mama ei nu numai că a adorat-o, dar a încercat să fie un părinte bun şi să aibă grijă de cei mici, erau universul ei."

Pe lângă constatările sale despre tată, judecătorul a concluzionat că mama fetei era totuşi conştientă că bărbatul aducea droguri acasă şi le prepara în interiorul căminului lor. Nu a făcut nimic pentru a împiedica acest lucru şi astfel pentru a împiedica moartea propriului copil.

Potrivit Daily Mail, procesul pentru determinarea unei sentinţe în cazul morţii fetiţei este în curs de desfăşurare, atât tatăl, cât şi mama urmând a fi sancţionaţi conform legii pentru neglijenţă. Dacă tatăl va fi găsit vinovat pentru moartea copilei sale ar putea petrece ani buni în spatele gratiilor. 

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Fetiţă de 3 ani, moartă după ce a mâncat din greşeală drogurile tatălui, ascunse prin casă