Antena Meniu Search
x

Fetiţa al cărei tată a plâns ușurat când i s-a spus a fost ucisă de Hamas se află printre ostaticii eliberați sâmbătă. Momentul emoţionant al revederii

Război Israel – Hamas. Forțele de Apărare ale Israelului au publicat imagini de la eliberarea celui de-al doilea grup de ostatici israelieni din Gaza. Printre aceştia se află şi Emily, fetiţa al cărei tată a crezut iniţial că a fost ucisă de Hamas, scrie Times of Israel. Momentul revederii a fost emoţionant, micuţa a fost îmbrăţişată strâns de părintele în lacrimi.

de Redactia Observator

la 26.11.2023, 13:14

Thomas Hand este originar din Irlanda, iar în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 octombrie, când Hamas a lansat atacul nu era lângă fetiţa lui, Emily. Fetiţa se afla în locuinţa unei colege de clasă. Iniţial, bărbatul a fost informat că fiica sa a fost ucisă de militanţi.  Apoi, IDF i-a transmis că nu s-a găsit niciun cadavru sau urme de sânge în casă şi Emily ar putea fi în viaţă.

Confirmarea că Emily este în viaţă a venit în acest weekend, când Hamas a eliberat al doilea grup e ostatici din Gaza, printre ei aflându-se şi fetiţa care a împlinit 9 ani în captivitate. Duminică, armata israeliană a publicat un videoclip emoţionant cu momentul revederii între Emily şi tatăl ei. Fetiţa aleargă în braţele părintelui său şi amândoi plâng îmbrăţişaţi. Thomas o creştea singur pe copilă în kibbuţul Be’eri, după ce soţia sa a murit de cancer.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

17 ostatici, eliberaţi de Hamas

Cu aproape o oră înainte de miezul nopţii, alţi 13 ostatici israelieni şi-au recăpătat liibertatea. De libertate se bucură şi patru cetăţeni de origine thailandeză. Militanţii Hamas i-au predat pe cei 17 voluntarilor de la Crucea Roşie. Ajunşi în Israel, ostaticii au fost supuşi unui scurt control medical şi au fost trimişi la trei mari spitale din ţară, unde îi aşteptau rudele. Israelul a eliberat, la rândul său, alţi 39 de deţinuţi palestinieni, printre care şi şase femei, care au ajuns în Cisiordania. 

Duminică, Israelul a primit lista ostaticilor care urmează să fie eliberaţi astăzi, a declarat pentru The Times of Israel un oficial familiarizat cu această chestiune. Biroul primului ministru spune că Israelul a notificat familiile ale căror persoane dragi se află pe lista transmisă de Qatar, care a mediat între Israel şi Hamas.

Aceasta va fi a treia zi a unui armistiţiu de patru zile, despre care Qatar a declarat mai devreme astăzi că speră să fie prelungit în continuare prin eliberarea altor ostatici.

Două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, eliberaţi de militanţi

Doi ostatici cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se află printre cei eliberaţi din Fâşia Gaza, anunţă duminică Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit surselor Observator ar fi vorba de o mamă şi fiica sa.   

”În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe privind activitatea Celulei de criză interinstituţională, MAE informează că duminică, 26 noiembrie 2023, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate”, anunţă instituţia.

Astfel, în prezent, patru persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe salută eforturile diplomatice ale SUA, Statului Qatar şi Republicii Arabe Egipt pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin contactul cu autorităţile israeliene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Fetiţa al cărei tată a plâns ușurat când i s-a spus a fost ucisă de Hamas se află printre ostaticii eliberați sâmbătă. Momentul emoţionant al revederii