Antena Meniu Search
x

Filmele ne pot dezvălui personalitatea, potrivit specialiştilor

Specialiştii spun acum că atracţia faţă de un anumit gen de filme ne oglindeste perfect personalitatea. De exemplu persoanele creative vor apela la genul fantasy sau SF, iar un raţional se va îndrepta către un documentar sau un film de artă.

de Redactia Observator

la 24.11.2020, 14:34

Vezi și
  • O persoană extrovertă şi colerică o să fie atrasă de thrillere sau acţiune.
  • Opimistul va fi alimentat de filme care ii confirma nevoia de o energie pozitivă.

Comedie, romantic, SF, thriller sau acţiune? Specialiştii au găsit o legătura între filmele pe care alegem să le urmărim şi personalitatea noastră. 

Daniela Nicoleta Dumitrescu- psiholog clinician: În general toate alegerile noastre vorbesc despre noi înşine. Inclusiv atunci când alegem un film încercăm să explicăm ceva din noi. Fie vrem să exprimăm o idee şi atunci ne uităm la un film documentar. Dar în aceeaşi măsură putem să exprimăm o emoţie. De cele mai multe ori noi alegem filmele la nivel emoţional. 

Am putea să considerăm că anumite filme reuşesc să pună în lumină ceea ce simţim, ceea ce ne dorim, idealurile pe care le avem sau... pure fantezii. O persoană extrovertă şi colerică o să fie atrasă de thrillere sau acţiune.În schimb opimistul va fi alimentat de filme care ii confirma nevoia de o energie pozitivă.

Georgiana Muşat-critic de film: După o anumită perioadă, cel puţin în cazul meu am început să îmi fac foarte mult timp să revăd filme vechi sau filme pe care le-am tot ocolit poate pentru că erau prea grele pentru momentul ăla.

Criticii de film spun că în ultimele luni şi preferinţele publicului s-au schimbat.

Georgiana Muşat-critic de film: În prima parte a pandemiei au fost toate filmele horror despre viruşi şi boli transmisibile, dar între timp mi se pare că lucrurile s-au mai rarefiat şi oamenii au vrut mai de grabă să scape de realitate decât să se ancoreze în realitate şi atunci au fost foarte multe filme escapiste, s-a văzut foarte mult fantesie în perioada asta. 

Platformele de streaming rămân principalele surse atunci când vrem să vizionam un film sau un serial, iar industria cinematografiei se adaptează pandemiei. Mai multe premiere care erau programate pentru anul acesta ar putea fi văzute tot în online.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Filmele ne pot dezvălui personalitatea, potrivit specialiştilor