Antena Meniu Search
x

Video Filmul "Barbie" a fost interzis în Vietnam. Ce scene considerate pro-China apar în blockbuster-ul american

Mult-aşteptatul blockbuster american "Barbie" a fost interzis în Vietnam. Măsura a fost luată din cauza scenelor care prezintă o hartă pe care apar pretenţiile Beijingului în Marea Chinei de Sud, a informat luni presa de stat, citată de AFP, potrivit news.ro.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 18:48

Vezi și

Harta arată propria delimitare geografică a Chinei, cunoscută sub numele de "linia cu nouă puncte", care defineşte pretenţiile Beijingului asupra acestor ape disputate, asupra cărora Hanoi are pretenţii rivale.

Comedia hollywoodiană despre faimoasa păpuşă Mattel, cu Margot Robbie şi Ryan Gosling în rolurile principale, trebuia să fie lansată în Vietnam pe 21 iulie, dar lanţurile cinematografice vietnameze au eliminat data de lansare de pe site-urile lor.

"Consiliul Naţional de Evaluare şi Clasificare a Filmelor a vizionat filmul şi a luat decizia de a interzice proiecţia acestuia în Vietnam din cauza unei încălcări legate a "liniei cu nouă puncte", a declarat directorul Departamentului de Film din Vietnam, Vi Kien, pentru site-ul de ştiri Dan Tri.

Harta apare în mai multe scene ale filmului

Pe acelaşi subiect

Un alt organ de presă de stat, Tien Phong, a relatat că harta care arată această linie a apărut în mai multe scene ale filmului. Această dispută teritorială a avut deja consecinţe pentru alte filme în Vietnam, o ţară comunistă care practică o cenzură extinsă.

Anul trecut, "Uncharted", filmul de acţiune şi aventură cu Tom Holland în rolul principal, a fost, de asemenea, interzis în cinematografe din acelaşi motiv. În comedia romantică americană din 2018 "Crazy Rich Asians", o scenă a fost eliminată în ţară pentru că arăta o geantă de marcă cu o hartă în care figurau insulele disputate din Marea Chinei de Sud aflate sub controlul Beijingului.

Marea Chinei de Sud face obiectul unor revendicări de suveranitate concurente

Un an mai târziu, Hanoi a retras de pe ecrane filmul de animaţie "Abominabil" al DreamWorks. Apoi, anul trecut, Netflix a fost nevoită să retragă episoade din serialul său "Pine Gap" pentru scene similare.

Marea Chinei de Sud, care deţine în special depozite valoroase de petrol şi gaze, face obiectul unor revendicări de suveranitate concurente. Mai mulţi dintre vecinii Chinei se tem că Beijingul încearcă să îşi extindă stăpânirea acolo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Filmul "Barbie" a fost interzis în Vietnam. Ce scene considerate pro-China apar în blockbuster-ul american