Antena Meniu Search
x

Video Filmul luării de ostatici într-un bar din Olanda. Clipe de groază pentru cei 4 angajaţi care au fost eliberaţi după ore de negocieri

Ore de teroare într-un mic oraş olandez, cu o sută de mii de locuitori. Un bărbat a luat patru ostatici şi s-a baricadat într-o cafenea, pe care a ameninţat că o aruncă în aer. După negocieri tensionate, oamenii au fost eliberaţi şi agresorul s-a predat poliţiei. 

de Redactia Observator

la 30.03.2024, 20:59

Vezi și

Incidentul a avut loc în oraşul Ede, din centrul Olandei. Un bărbat mascat şi înarmat a intrat într-o cafenea şi i-a luat ostatici pe cei patru angajaţi. Aceştia făceau curăţenie după o petrecere care ţinuse toată noaptea. Poliţiştii au încercuit imediat localul. 

Anne Jan Oosterheert, şef operaţiuni poliţie: Am ajuns la fața locului în două minute și situația s-a dovedit a fi foarte gravă: au fost raportaţi posibili explozibili și au fost văzute și cuțite.

Forţele de ordine au împânzit cafeneaua

Centrul oraşului a fost blocat de forţele de ordine, iar 150 de case au fost evacuate de urgenţă. La faţa locului au sosit zeci de maşini de pompieri, ambulanţe şi echipe de genişti. Totul sub supravegherea unui lunetist din trupele antitero. A fost folosit chiar şi un robot pentru a afla ce se întâmplă în local.

Pe acelaşi subiect

Simen Klok, purtător de cuvânt poliţie: Am izolat o zonă mare ca să putem controla situaţia. Este o situaţie imprevizibilă şi încercăm ca totul să fie cât mai sigur posibil.

Agresorul s-a predat după negocieri

După mai multe ore de negocieri, primii trei ostatici au fost eliberaţi. Cu mâinile în aer şi vizibil emoţionaţi, ei s-au apropiat de poliţiştii înarmaţi până în dinţi. Unii localnici au filmat momentul din casele lor. 

Ultimul ostatic a fost lăsat şi el să plece după câteva minute. Apoi, agresorul s-a predat. Încătuşat şi cu ochii acoperiţi, el a fost urcat într-o maşină a forţelor speciale.

Rene Verhulst, primar Ede: Din ce ştim este un olandez, un cetăţean olandez, acum se discută cu el. Era cunoscut poliţiei şi sistemului judiciar. Nu ştim motivul, dar nu este vorba despre terorism. 

Poliţia nu a anunţat motivul atacului şi nici numele agresorului. În urma cercetărilor, nu a fost găsit nicio bombă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Filmul luării de ostatici într-un bar din Olanda. Clipe de groază pentru cei 4 angajaţi care au fost eliberaţi după ore de negocieri