Antena Meniu Search
x

Video Filmul uciderii numărului 3 în Hamas: Marwan Issa era poreclit Omul din Umbră, pentru că nu se afișa niciodată

Război Israel - Hamas. Israelul dă încă o lovitură dură teroriştilor Hamas. Numărul trei al organizaţiei palestiniene a fost lichidat în urma unui bombardament. Zeci de militanţi au fost ucişi şi într-un raid al trupelor speciale la cel mai mare spital din Fâşia Gaza.  

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 21:41

Vezi și

Numărul trei în ierarhia Hamas, Marwan Issa este cel mai important lider al organizaţiei teroriste lichidat până acum de Israel.

  • Bianca Iacob, reporter Observator: Marwan Issa se ascundea într-unul dintre tunelurile de sub tabăra de refugiaţi Nuseirat, din centrul Fâşiei Gaza, şi a murit într-un atac al armatei israeliene. Numele lui era legat direct de atacul din 7 octombrie, care s-a soldat cu moartea a peste 1.200 de oameni. Numărul trei în Hamas şi adjunctul aripei militare, Marwan Issa era poreclit Omul din Umbră, pentru că nu se afişa aproape niciodată. 

Confirmarea morţii a venit în aceeaşi zi în care un comando al marinei israeliene a intrat în forţă în spitalul al-Shifa. A urmat un schimb de focuri de la distanţă mică. 

În două dintre camere, militarii au găsit gloanţe şi obuze.

Pe acelaşi subiect

50 de terorişti au fost ucişi, iar alte 200 de persoane au fost reţinute pentru interogatorii

  • Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: Hamas a încercat să-și reabiliteze baza din spital și să o folosească drept adăpost pentru teroriști. Nu vom permite asta și vom lovi și vom continua să lovim Hamas oriunde încearcă să revin la putere.

La şase luni de la începerea operaţiunii terestre în Gaza, Israelul spune că rezultatele se văd. 

  • David Baruch, purtător de cuvânt IDF: Din punct de vedere militar, am distrus organizarea lor la nivel de batalioane şi brigăzi. Sunt mult mai puţin organizaţi. Mai sunt luptători în nord, dar nu luptă împreună. 

Din cauza raidului, Hamas a vrut să plece de la negocierile cu Israel care se poartă în Qatar

În timpul acesta, încă 11 români au ieşit în siguranţă din enclavă

  • Bianca Iacob, reporter Observator: Această evacuare vine pe ultima sută de metri înainte de planul unei posibile operaţiuni militare în Rafah, acolo unde sunt concentraţi majoritatea palestinienilor dislocaţi din nordul şi centrul Fâşiei. Doar că guvernul condus de Netanyahu nu a anunţat planurile pentru ceea ce urmează să se întâmple cu civilii de acolo. Dacă tragem linie, până în acest moment Ministerul Afacerilor Externe a evacuat din Fâşie, de la începutul conflictului, peste 300 de români. 

Pe lângă ameninţarea cu bombardamentele, locuitorii din Rafah se confruntă şi cu o lipsă totală de alimente. Organizaţiile umanitare spun că zilnic vin zeci de copii cu semne de malnutriţie. Iar şeful diplomaţiei Uniunii Europene spune că Israelul poartă toată vina. 

  • Josep Borrell, şeful politicii externe a UE: Foametea aceasta nu este un dezastru natural. Nu este o inundaţie, nu este un cutremur. Este provocată în întregime de om. Este inacceptabil! Înfometarea este folosită ca armă de război!

La graniţa dintre Gaza şi Egipt, sute de camioane cu provizii aşteaptă să intre, dar sunt refuzate de Israel. Din acest motiv, ONU acuză Tel Avivul de crime de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Filmul uciderii numărului 3 în Hamas: Marwan Issa era poreclit Omul din Umbră, pentru că nu se afișa niciodată