Finlanda, desemnată "cea mai fericită ţară din lume". Pe ce loc se află România
Finlanda a fost declarată ţara cu cea mai fericită populaţie din lume pentru al şaselea an consecutiv, potrivit clasamentului World Happiness Report - Raportul Mondial al Fericirii, publicat luni.
Raportul, care a analizat de această dată şi efectele generate de pandemia de coronavirus asupra bunăstării oamenilor, este alcătuit în fiecare an de oameni de ştiinţă din Statele Unite în baza unor sondaje de opinie realizate de Gallup Institute.
Top 10 "cele mai fericite ţări din lume"
Potrivit raportului, locurile următoare din top 10 sunt ocupate de Danemarca, Islanda, Israel, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveţia, Luxemburg şi Noua Zeelandă. Austria şi Australia ocupă a 12-a, respectiv cea de-a 13-a poziţie, în timp ce Germania se află pe locul al 16-lea, înregistrând o coborâre de două poziţii în raport cu anul trecut.
Două ţări afectate de război, Afganistan şi Liban, ocupă ultimele locuri în acest clasament.
- Cât de fericiţi sunt românii? "Zilnic trebuie să te bucuri de orice moment. Nu se ştie când va fi ultimul"
- Care este cea mai fericită ţară din lume. România a coborât pe locul 35
- A fost recuperat blindatul în care se aflau cei 4 soldaţi americani dispăruţi în Lituania. Niciun anunţ despre...
- Marine Le Pen, lidera extremei drepte din Franţa, găsită vinovată de fraudă. Nu ar mai avea voie să candideze...
- Trump spune că i-a impus lui Putin un "termen psihologic" pentru a accepta armistiţiul
Pe ce loc se află România în clasamentul "celor mai fericite ţări"
România se află pe locul al 24-lea (scor 6,589), în creştere cu patru poziţii faţă de anul trecut, când s-a clasat pe locul al 28-lea (scor 6,477), relatează Agerpres. Autorii raportului afirmă că fericirea oamenilor s-a menţinut "remarcabil de rezilientă" în pofida pandemiei de COVID-19, în contextul în care indicatorii medii globali înregistraţi în perioada 2020 - 2022 au fost la fel de ridicaţi ca cei din intervalul pre-pandemic 2017-2019.
Raportul, publicat începând din 2012, foloseşte în principal sondaje de opinie în care oamenii sunt întrebaţi despre nivelul lor de fericire. Printre criteriile utilizate în vederea evaluării se află Produsul Intern Brut (PIB), nivelul de solidaritate, de libertate individuală şi de corupţie, pentru a se obţine în final un scor general.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰