Antena Meniu Search
x

Fiole cu VIRUSUL VARIOLEI, găsite la o agenţie americană!

Poliţia federală americană (FBI) anchetează descoperirea la Washington a unor fiole care conţineau virusul variolei într-un depozit al Agenţiei americane pentru medicamente (FDA)

Poliţia federală americană (FBI) anchetează descoperirea la Washington a unor fiole care conţineau virusul variolei într-un depozit al Agenţiei americane pentru medicamente (FDA)

Fiolele erau etichetate "variolă" şi păreau să dateze din anii '50, a precizat Centrul federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) într-un comunicat. Ele au fost găsite într-un colţ al unui depozit local, într-un laborator al FDA, situat la Bethesda, în apropiere de capitala americană.

Nu există nicio dovadă că fiolele au fost deschise şi "oficialii desemnaţi să se ocupe de securitatea sanitară nu au identificat niciun risc de expunere în cazul laboranţilor sau persoanelor din exterior", a afirmat CDC.

Fiolele au fost transportate la un laborator ultrasecurizat al CDC din Atlanta, Georgia (sud). "Dacă virusul variolei este decelat sub o formă viabilă, vom invita Organizaţia Mondială a Sănătăţii să asiste la distrugerea acestor eşantioane aşa cum a fost cazul atunci când am găsit eşantioane de variolă în afara celor două depozite oficiale".

Doar două zone de stocare au fost omologate în lume prin acorduri internaţionale pentru conservarea unor eşantioane de variolă: laboratoarele CDC din Atlanta şi Centrul naţional de cercetare în virologie şi biotehnologie din Novosibirsk în Rusia.

Variola este o boală infecţioasă de origine virală, extrem de contagioasă, care poate fi mortală. Ea a fost eradicată graţie unui program mondial de vaccinare. Ultimul caz în Statele Unite datează din 1949, iar ultimul în lume a fost identificate în Somalia în 1977.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Fiole cu VIRUSUL VARIOLEI, găsite la o agenţie americană!