Antena Meniu Search
x

Un șofer român de TIR a ucis un om în timp ce făcea o comandă la Amazon, pe telefon

Florin Solomon, un șofer român de TIR a ucis un om în timp ce făcea o comandă la Amazon, pe telefon. Camionul lui a intrat în plin în mașina în care se aflau un bărbat și soția lui. Femeia a fost și ea grav rănită.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 20.05.2020, 09:26

Accident mortal
Florin Solomon are 29 de ani - Facebook
  • Românul avea 49 de km la oră când s-a produs accidentul.
  • Victima lui, un veteran al armatei britanice.

Un fost sergent al armatei britanice a fost ucis într-un accident de mașină, după ce un șofer român de camion a trecut pe culoarea roșie la semafor, în timp ce verifica o comandă Amazon pe telefonul său mobil. Veteranul Mark Byrne, în vârstă de 58 de ani, a murit la fața locului, după ceToyota Corolla pe care o conducea a fost lovită de un Scania HGV, pe 21 ianuarie.

Soția sa Julie, în vârstă de 56 de ani, a fost rănită grav în accident, fractură de stern, dar a supraviețuit. 

Florin Solomon, 29 de ani, șoferul român care a provocat nenorocirea, și-a recunoscut luni vina, chiar dacă inițial anunțase că a trecut semaforul pe culoarea galbenă. S-a dovedit de fapt că el a intrat în intersecția semaforizată de pe un drum de lângă Manchester pe roșu.

De fapt, el nici nu a văzut culoarea semaforului, pentru că era cu ochii în telefon și plasa o comandă pe Amazon. A lovit în plin mașina care intrase pe verde în intersecție. Filmările accidentului, scrie Telegraph, arată că din direcția din care venea Solomon semaforul era roșu de cel puțin 8 secunde.

Anchetatorii au stabilit analizând datele din telefonul șoferului român că el a plasat o comandă pe telefon chiar în momentul accidentului. Avea 49 de km la oră și pur și simplu nu a văzut drumul, fiind cu ochii în telefon.

Românul a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare și interdicția de a conduce timp de 5 ani și 11 luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un șofer român de TIR a ucis un om în timp ce făcea o comandă la Amazon, pe telefon