Antena Meniu Search
x

Focar uriaş de gripă aviară în Israel, "cel mai grav" din istoria ţării. Jumătate de milion de pui, sacrificaţi

Un focar de gripă aviară din nordul Israelului a ucis cel puțin 5.200 de cocori și a forțat fermierii să sacrifice sute de mii de pui, în timp ce autoritățile încearcă să țină sub control "cel mai mortal dezastru al vieții sălbatice" din istoria naţiunii.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 11:20

- Profimedia (scop ilustrativ)

Un focar uriaş de gripă aviară a alarmat oficialii din Israel. Uri Naveh, un om de știință de top din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Parcuri și Natură, a declarat că situația nu este încă sub control. "Multe păsări moarte se află în mijlocul bazinelor acvatice, așa că este extrem de dificil să fie scoase", a precizat el luni, potrivit The Guardian.

Cea mai gravă epidemie de gripă aviară din Israel

Ministrul Protecției Mediului, Tamar Zandberg, a descris criza drept fiind "cea mai gravă din istoria țării", cu daune severe aduse vieții sălbatice. "Nu cunoaştem încă amploarea pagubelor", a scris ea pe Twitter. Dafna Yurista, purtătorul de cuvânt al Ministerului Agriculturii, a declarat că jumătate de milion de pui din zonă sunt sacrificați pentru a preveni răspândirea bolii.

Aproximativ 500.000 de cocori traversează anual Israelul, în drum spre Africa, iar un număr mic de păsări rămâne în urmă. În acest an, aproximativ 30.000 de cocori au rămas în Israel pentru a petrece iarna.

Biroul premierului Naftali Bennett a declarat că oficialii din ministerele Agriculturii, Mediului și Sănătății monitorizează situația. Până acum, nu există informații publice despre eventuale infecţii în rândul oamenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Focar uriaş de gripă aviară în Israel, "cel mai grav" din istoria ţării. Jumătate de milion de pui, sacrificaţi