Antena Meniu Search
x

Focuri de armă la moschee! Opt persoane au fost rănite

Focuri de armă au fost trase în faţa unei mochei din localitatea franceză Avignon, duminică seara. Opt persoane au fost rănite uşor, inclusiv o fată, a anunţat parchetul, care a îndepărtat o pistă teroristă, relatează AFP.

Focuri de armă au fost trase în faţa unei mochei din localitatea franceză Avignon, duminică seara. Opt persoane au fost rănite uşor, inclusiv o fată, a anunţat parchetul, care a îndepărtat o pistă teroristă, relatează AFP.

Potrivit primelor mărturii culese la faţa la locului, cel puţin doi bărbaţi au ieşit dintr-o maşină, către ora locală 22.30 (23.30, ora României) în apropierea unei moschei, şi au tras, unul cu o puşcă de vânătoare, a precizat parchetul, confirmând o informaţie La Provence.

Viaţa niciunuia dntre cei opt răniţi nu era în pericol, a precizat parchetul.

”Din ceea ce ştim în această seară, moscheea nu era vizată. Faptele s-au petrecut pe strada pe care se află instituţia religioasă, dar fără legătură cu ea”, a dat asigurări parchetul, îndepărtând o pistă teroristă.

Pe acelaşi subiect

Potrivit unor martori, patru persoane se aflau la bordul maşinii, iar toate purtau cagule.

Filiala din Avignon a secţiei de cercetare a Poliţiei Judiciare din Montpellier a fost însărcinată cu ancheta.

Atacul armat de duminică seara are loc la câteva zile după ce un bărbat a încercat, joi, să intre cu o maşină în credincioşi la moscheea din Créteil.

Bărbatul, un armean în vârstă de 43 de ani, a intrat cu maşina în bariere şi a trecut prin grilajul care apără moscheea cu maşina sa cu tracţiune integrală, după care a tamponat maşini ale credincioşilor la ieşirea de la rugăciune, fără să rănească pe cineva.

Bolnav de schizofrenie, el a fost spitalizat din oficiu. Potrivit unei surse apropiate dosarului, el a făcut ”declaraţii confuze referindu-se la atentate” jihadiste care s-au soldat cu 239 de morţi în Franţa începând din 2015.

După atentatul antimusulman de la Londra, pe 19 iunie, comis de un bărbat care a intrat cu maşina în credincioşi care ieşeau din moscheea din Finsbury Park, soldat cu 11 răniţi, comunitatea musulmană franceză s-a simţit la rândul ei luată ca ţintă.

Unii dintre reprezentanţii ei au denunţat o ”tentativă de atac” şi au cerut puterilor publice franceze să ”consolideze protecţia locurilor de cult”.

Prefectul Poliţiei Parisului şi-a reiterat consemnele cu privire la vigilenţă adresate forţelor de ordine care protejează lăcaşuri de cult musulmane.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Focuri de armă la moschee! Opt persoane au fost rănite