Antena Meniu Search
x

Au vrut să jefuiască un magazin de lux cu toporul și barosul

Faptele s-au petrecut noaptea, la doi paşi de Champs-Elysées. Românii au reuşit să spargă prima uşă a magazinului de bijuterii.

Vezi și

Nu ştiau, însă, că erau filaţi, de mai multe luni, de poliţişti. Când aceştia au intervenit, răufăcătorii n-au avut pe unde să fugă.

În total, au fost arestaţi opt indivizi. Cei mai mulţi sau poate chiar toţi sunt români, potrivit anchetatorilor. Unii dintre ei ar fi luat parte, în decembrie, la un jaf în valoare de 230.000 de euro, într-un magazin din Strasbourg, atacat în aceeaşi manieră brutală.

Au o tehnică extrem de violentă: atacarea uşilor, a vitrinelor. Şi fac totul foarte repede, pleacă foarte repede.

Anchetatorii cred că şi ei, şi arestaţii de ieri fac parte dintr-o bandă mai mare de români care terorizează, de câteva luni, bijutierii din mai multe ţări europene.

Cea mai răsunătoare lovitură au dat-o în octombrie: au atacat, în plină zi, un magazin din Paris, de unde au furat ceasuri de peste un milion de euro.

Îndată după acel atac, cinci români au fost urmăriţi şi arestaţi chiar pe străzile Parisului.

Iar după jaful de la Strasbourg, alţi doi au fost prinşi în Austria şi urmează să fie extrădaţi în Franţa. Ei şi-ar putea revedea, acum, complicii, după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Au vrut să jefuiască un magazin de lux cu toporul și barosul