Antena Meniu Search
x

Video Franța a deschis granița cu Marea Britanie

Speranţa ca sutele de români blocaţi în zona portului Dover din Marea Britanie să ajungă acasă de Crăciun nu a murit! Asta după ce Franţa a permis, din nou, de noaptea trecută, tranzitarea graniţei cu Regatul Unit.

de Redactia Observator

la 23.12.2020, 09:45

Vezi și
  • Haosul format deja la graniţă este greu de gestionat.
  • Numai ieri, coada s-a întins pe 28 de kilometri.  

Ei au o condiţie, însă. Dovada unui test COVID negativ, făcut cu maximum 72 de ore înainte. Cei mai mulţi dintre românii prinşi la graniţa dintre cele două ţări sunt şoferi care transportă marfă.

După trei zile de discuţii intense între oficialii britanici şi cei ai Uniunii Europene, Franţa a redeschis condiţionat frontiera cu Regatul Unit. Cetăţenii blocului comunitar care vor să treacă din Marea Britanie în Franța trebuie să prezinte dovada unui test COVID negativ. Cu toate acesta, haosul format deja la graniţă este greu de gestionat. Numai ieri, coada s-a întins pe 28 de kilometri.  

Problema românilor blocaţi la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa va fi de acum dovada testului negativ de COVID. Sunt acceptate testele PCR. În plus, autorităţile franceze urmează să publice o listă cu anumite teste antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului şi pe care le aprobă. Asociaţia Voluntari în Europa a demarat, deja, proceduri pentru testări. 

Adriana Mureşan: Am găsit o unitate mobilă de testare cu care am făcut un acord de colaborare care să meargă la toţi şoferii care nu vor putea ajunge să le facă testul covid gratuit în parcările foarte mari de camioane, deja autorităţile britanice s-au organizat.

Ieri seară, Ambasada României la Londra a oferit mâncare și apă celor peste 300 de români blocați la ieșirea din Marea Britanie. La vederea oficialilor, oamenii au cerut un singur lucru: să ajungă acasă de Crăciun!

Din cauza noii tulpini a coronavirusului apărută în Marea Britanie, Europa a limitat circulaţia spre şi dinspre Regatul Unit. La fel şi America de Nord, America Latină şi Africa.

Boris Johnson, premier Marea Britanie: Noi, cei din Marea Britanie, înţelegem foarte bine frământările prietenilor noştri cu privire la COVID, îngrijorările lor cu privire la noua variantă, dar este adevărat şi că riscul de transmitere prezentat de un şofer care stă singur în cabina sa sunt foarte mici.

În Marea Britanie cazurile de COVID-19 au explodat. Peste 36 de mii 800 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Franța a deschis granița cu Marea Britanie