Antena Meniu Search
x

Autorul atacului terorist de la Strasbourg este în continuare liber. Autorităţile sunt în alertă

Franţa este în stare de alertă după atacul terorist de la Strasbourg, al cărui autor e în continuare în libertate. Individul care a deschis focul în târgul de Crăciun din centrul oraşului a ucis trei oameni şi a rănit 13.

Vezi și

Franţa este în stare de alertă după atacul terorist de la Strasbourg, al cărui autor e în continuare în libertate. Individul care a deschis focul în târgul de Crăciun din centrul oraşului a ucis trei oameni şi a rănit 13. În această dimineaţă, miercuri, au fost trase clopetele în biserici în memoria victimelor atacului. 

Strasbourg arătă ca un oraş sub asediu. Pe străzile aproape pustii, patrulează soldaţi înarmaţi. Filtre ale forţelor de ordine pot fi văzute la fiecare intersecţie.

Numai clopotele catedralei se aud în târgul de Crăciun, acolo unde cu o seară în urmă, oamenii fugeau îngroziţi sub o ploaie de gloanţe.

Mai multe focuri de armă s-au auzit în jurul orei opt seara, ora locală. Câţiva oameni s-au prăbuşit la pământ, loviţi de gloanţe. Ceilalţi, cuprinşi de panică, s-au grăbit să se pună la adăpost. Un bilanţ provizoriu dat de autorităţile franceze arată că trei oameni au murit iar 13 sunt răniţi. Opt dintre ei, în stare foarte gravă.

Potrivit autorităţilor, agresorul ar fi un bărbat de 29 de ani, de origine nord-africană, născut în Strasbourg. Individul era supravegheat de serviciile de informaţii, iar în dimineaţă dinaintea atacului jandarmii ar fi încercat să-l aresteze, dar nu l-au găsit acasă. A fost identificat după vizionarea imaginilor surprinse de camerele de luat vederi montate pe străzi.

Deşi a fost rănit într-un schimb de focuri, teroristul a reuşit să fugă cu un taxi, susţine presa franceză. Între timp, forţele de securitate au încercuit centrul oraşului.

Primaria le-a cerut oamenilor, printr-un mesaj postat pe Twitter, să rămână în case până la clarificarea situatiei. Iar Facebook a activat funcţia Safety Check, care le permite utilizatorilor să le indice apropiaţilor lor faptul că sunt în siguranţă, în urma unui eveniment dramatic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Autorul atacului terorist de la Strasbourg este în continuare liber. Autorităţile sunt în alertă