Antena Meniu Search
x

Franța ar putea impune lucrătorilor din sănătate să se vaccineze împotriva coronavirusului

Guvernul francez a avertizat că ar putea lua în calcul vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul Sănătății după ce premierul a dezvăluit că doar 40% dintre cadrele medicale au fost imunizate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.03.2021, 17:35

Franța ar putea impune personalului medical să se vaccineze împotriva coronavirusului
Franța ar putea impune personalului medical să se vaccineze împotriva coronavirusului - Zuma Press / Julien Mattia via Hepta

Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, i-a îndemnat pe cei care lucrează în sectorul Sănătății și care se află pe lista cu prioritate la vaccinare, să nu mai ezite și să meargă să se imunizeze împotriva coronavirusului. 

„Ar fi iresponsabil să refuzi vaccinarea atunci când lucrezi în Sănătate. Asta înseamnă că poate deveni obligatorie vaccinarea? Mai întâi facem această alegere pe bază de încredere, însă rămâne o posibilitate”, a spus Gabriel Attal, citat de Le Figaro.

„În ultimul an, lucrătorii noștri din domeniul Sănătății au fost eroici, dar rata de vaccinare în rândul acestora nu este acceptabilă”, a spus Attal într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu cititorii ziarului Le Parisian.

Vaccinarea împotriva Covid-19, un gest de responsabilitate 

Attal a reamintit inclusiv avertismentele lansate de premierul Jean Castex și ministrul Sănătății Olivier Véran, la conferința de presă săptămânală Covid-19 de joi. 

Castex a spus atunci că lucrătorii din domeniul sănătății au responsabilitatea „față de ei înșiși, față de familiile lor și față de cei pe care îi au în grijă”, de a se vaccina.

Gabriel Attal a reafirmat, de asemenea, că „soluția durabilă” împotriva coronavirusului este mai degrabă vaccinul, decât izolarea. 

Sâmbătă, 6 martie, Ordinul medicilor din Franța a emis un comunicat de presă în care afirmă că vaccinarea personalului medical este „o cerință etică”, apelând la „obligația de a da un exemplu”, scrie capital.fr.

Până în prezent, 3,4 milioane de francezi au primit cel puţin o doză de vaccin. În Paris, marea majoritate a centrelor de vaccinare sunt deschise şi în weekend, iar patru spitale militare din ţară s-au deschis pentru a susţine campania de imunizare.

Guvernul încearcă prin toate mijloacele să evite un al treilea lockdown în întreaga ţară și speră astfel să accelereze imunizarea celor mai vulnerabili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Franța ar putea impune lucrătorilor din sănătate să se vaccineze împotriva coronavirusului