Antena Meniu Search
x

Imagini tulburătoare într-o sală de clasă din Franța! Un elev de 16 ani amenință cu o armă falsă o profesoară (Video)

O înregistrare video în care un elev de liceu ameninţă cu o armă falsă o profesoară într-o sală de clasă din Franța a provocat un scandal uriaș.

O înregistrare video în care un elev de liceu ameninţă cu o armă falsă o profesoară într-o sală de clasă din Franța a provocat un scandal uriaș.

Elevul în vârstă de 16 ani, de la Liceul Edouard-Branly din Créteil (Val-de-Marne), a fost plasat în arest preventiv vineri seara, urma să fie prezentat  în faţa unui judecător pentru copii din Créteil, potrivit unei surse judiciare.

În înregistrarea distribuită pe reţele de socializare se vede cum adolescentul o ameninţă pe profesoară cu un pistol şi îi cere să-l pună ”prezent” şi nu ”absent” pe foaia de prezenţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Profesoara, aşezată în faţa unui computer, pare mai degrabă obosită decât panicată.. Ea a depus plângere a doua zi, însoţită de superiorii ierarhici, potrivit rectoratului din Créteil.

Reacții până la cel mai înalt nivel în Franța

Imaginile au provat imediat reacții.

Ministrul Educaţiei Jean-Michel Blanquer şi Internelor Christophe Castaner au anunţat reuninea unui ”comitet strategic”, săptămâna viitoare, în vederea unui ”plan ambiţios de acţiuni” contra violenţelor ce vizează cadrele didactice.

Într-un comunicat comun, cei doi miniştrii au condamnat atât ”ameninţările şi afronturile” suferite de profesoară, cât şi difuzarea înregistrării video, în care faţa profesoarei nu este cenzurată.

”Legătura puternică pe care vrem să o stabilim cu Jean-Michel Blanquer între poliţie, jandarmerie şi Educaţia naţională va fi cel mai bun răspuns”, a declarat ministrul de Interne.

”Şcoala este leagănul Republicii şi locul unde învăţăm să respectăm Republica”, a adăugat el. ”Vom recuceri metru pătrat cu metru pătrat Republica”, a dat asigurări ministrul.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Imagini tulburătoare într-o sală de clasă din Franța! Un elev de 16 ani amenință cu o armă falsă o profesoară (Video)